"Γοργόνες & Πήγασοι" από τον Λεωνίδα Καμπανάκη

20.07.2005
"Γοργόνες & Πήγασοι" είναι η θεματική του ζωγράφου Λεωνίδα Καμπανάκη, που θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι βρεθούν στην Κέα το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου.

"Γοργόνες & Πήγασοι» είναι η θεματική του ζωγράφου Λεωνίδα Καμπανάκη, που θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι βρεθούν στην Κέα το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Στην πρώτη ενότητα της έκθεσης, «Γοργόνες», ο Λεωνίδας Καμπανάκης χρησιμοποιεί έντονα ακρυλικά χρώματα για να αποδώσει τον πλούσιο συμβολισμό της μορφής της γοργόνας. Η γοργόνα των παιδικών μας χρόνων γίνεται ακόμα πιο προσιτή με τον τρόπο που ο Καμπανάκης προβάλλει όχι μόνο το σώμα της αλλά και την έκφραση του προσώπου της, μια έκφραση που θυμίζει δικά μας συναισθήματα και προσδοκίες.

Η δεύτερη ενότητα της έκθεσης, «Πήγασοι», είναι μια «συλλογή» από παλαιά τυπωμένα χαρτιά με την διακριτική και συγχρόνως δυναμική επέμβαση του ζωγράφου. Εδώ το πενάκι που χρησιμοποιεί ο ζωγράφος εμφανίζει με γοητευτικό τρόπο τους Πήγασους που προβάλλουν μέσα από τις τυπωμένες λέξεις και ταξιδεύουν τον θεατή -αναγνώστη σε χώρους αίσθησης και σκέψης.

Η ιδέα της συνύπαρξης του παλαιού με το καινούργιο διατρέχει και τις δυο ενότητες της έκθεσης του Λεωνίδα Καμπανάκη.

Εγκαίνια Πέμπτη 11 Αυγούστου / Ώρα 21:00 Διάρκεια έκθεσης 11/8 - 22/8