Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι «Δούλες» στο Κεφαλληνίας

20.03.2006
Με πολύ μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Δούλες» και μετά την Κυριακή των Βαΐων. Από την Τετάρτη 26 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 21 Μαΐου συνεχίζεται στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας το έργο του Ζαν Ζενέ «Δούλες» σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Βογιατζή και μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη.
Με πολύ μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Δούλες» και μετά την Κυριακή των Βαΐων. Από την Τετάρτη 26 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 21 Μαΐου συνεχίζεται στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας το έργο του Ζαν Ζενέ «Δούλες» σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Βογιατζή και μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια του έργου είναι της Χλόης Ομπολένσκι. Τους ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά η Μπέττυ Αρβανίτη, η Αννέζα Παπαδοπούλου και η Ρένη Πιττακή.

Ο Ζενέ εμπνεύστηκε το έργο από ένα "διάσημο" έγκλημα της εποχής του μεσοπολέμου όταν οι αδερφές Παπέν, δυο υπηρέτριες, σκότωσαν με άγριο τρόπο την κυρία τους. Το έγκλημα αναστάτωσε την κοινωνία της εποχής. Αποτέλεσε σημείο αναφοράς σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, ψυχιατρικές απόψεις και καλλιτεχνικές τάσεις.


Μετάφραση :
Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία : Λευτέρης Βογιατζής
Σκηνικά : Χλόη Ομπολένσκι
Παίζουν με αλφαβητική σειρά : Μπέττυ Αρβανίτη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Ρένη Πιττακή