"Εκκλησιάζουσες" από το θέατρο Τέχνης!

08.08.2005
Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη παρουσιάζονται την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Με τις «Εκκλησιάζουσες» ο Αριστοφάνης παραδίδει «το αρχαιότερο συγκροτημένο ποιητικό κείμενο πριν από τον Πλάτωνα που αναφέρεται στην κοινοκτημοσύνη» όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης της παράστασης Διαγόρας Χρονόπουλος.
Οι "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη παρουσιάζονται από το Θέατρο Τέχνης "Κάρολος Κουν" την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Με τις "Εκκλησιάζουσες" ο Αριστοφάνης παραδίδει «το αρχαιότερο συγκροτημένο ποιητικό κείμενο πριν από τον Πλάτωνα που αναφέρεται στην κοινοκτημοσύνη» όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης της παράστασης Διαγόρας Χρονόπουλος.
«Ο Αριστοφάνης γνωρίζει, βέβαια, πολύ καλά πόσο ουτοπική είναι. Γελοιοποιεί την πρόταση. Γνωρίζει το ανέφικτο και σαφώς κωμωδιογραφεί. Το υπερτονισμένο ερωτικό-σεξουαλικό στοιχείο αυτό υποδηλώνει».

Όσον αφορά την παράσταση ο κ. Χρονόπουλος σημειώνει ότι «σκοπός της είναι να αναδείξει πόσο ουτοπική είναι η πρόταση της κοινωνικής κοινοκτημοσύνης. Άλλωστε ΟΥΤΟΠΙΑ και Αριστοφάνης συνδέονται άμεσα, μέσα από τον λυρισμό και την αναπόληση μιας παλιάς ιδανικής εποχής, που ο ποιητής νοσταλγεί».

Συντελεστές παράστασης
Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης
Σκηνοθεσία: Διαγόρας Χρονόπουλος
Σκηνικά - κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας
Μουσική: Μιχάλης Γρηγορίου
Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης
Μουσική διδασκαλία: Xαράλαμπος Γωγιός

Διανομή
Πραξαγόρα: Ελένη Ράντου
Βλέπυρος: Αλέξανδρος Μυλωνάς
Γείτονας: Θόδωρος Γράμψας
Χρέμης: Γιάννης Δεγαίτης
Άντρας: Περικλής Καρακωνσταντόγλου
Κυρήκαινα: Αλίκη Αλεξανδράκη
Γριά Α: Χριστίνα Κουτσουδάκη
Νέα: Θάλεια Ματίκα
Νέος: Γιάννης Καρατζογιάννης
Γριά Β: Ελένη Ράντου
Γριά Γ: Αλίκη Αλεξανδράκη
Δούλοι: Γιώργος Ρουσσάκης, Λευτέρης Βασιλάκης

ΧΟΡΟΣ:
Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Στεφανία Γουλιώτη, Σοφία Καλεμκερίδου, Ρένα Κυπριώτη, Μαριάνθη Κυρίου Ματίνα Νικολάου, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Μαρία Γεωργιάδου, Ευγενία Ζέκερη, Λήδα Καπνά, Μαριλία Μερσινιάδη, Ευαγγελία Νοτοπούλου, Ιωάννα Ραμπαούνη, Δανάη Ρούσσου.

Οι παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου αρχίζουν στις 9.00 μ .μ.

Εισιτήρια πωλούνται στα Κεντρικά Ταμεία του Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39- εντός της στοάς, τηλ. 210-9282900) και στα ταμεία του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου (τηλ. 210-9282900). Τηλεφωνική προπώληση εισιτηρίων με πιστωτική κάρτα γίνεται στο τηλέφωνο 210-9282900.
Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει τρεις εβδομάδες πριν την παράσταση. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 50 ευρώ (διακεκριμένη ζώνη), 40 ευρώ (Α’ ζώνη), 25 ευρώ (Β’ ζώνη) και 20 ευρώ (άνω διάζωμα). Φοιτητικά εισιτήρια διατίθενται με έκπτωση 50% στο άνω διάζωμα, προς 10 ευρώ. Η ίδια έκπτωση ισχύει για παιδιά και νέους από 6 έως 18 ετών, πολύτεκνους και στρατιώτες (με επίδειξη της ταυτότητας κατά την είσοδο).