Rocky Horror Show στο Λυκαβηττό!

29.08.2005
Μετά από 10 χρόνια ευρωπαϊκής περιοδείας, με περισσότερες από 2.000 παραστάσεις από τη Σκανδιναβία ως τη Μεσόγειο, η βραδινή ανακοίνωση του Frank ‘N’ Furter παίρνει σάρκα και οστά. Μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες ορκισμένων φανατικών οπαδών, οι εξωγήινοι από τα βάθη του διαστήματος θα επιστρέψουνε στον πλανήτη τους για ένα διάλειμμα. Πόσο θα κρατήσει; Ένας θεός ξέρει.
Τι: Rocky Horror Show
Που: Θέατρο Λυκαβηττού
Πότε: 14-17 Σεπτεμβρίου
Ωρα: 21.00
Εισιτήρια για το ταξίδι θα βρείτε στα Virgin Megastores, στα Ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών και στο 210 8840600.

Μετά από 10 χρόνια ευρωπαϊκής περιοδείας, με περισσότερες από 2.000 παραστάσεις από τη Σκανδιναβία ως τη Μεσόγειο, η βραδινή ανακοίνωση του Frank ‘N’ Furter παίρνει σάρκα και οστά. Μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες ορκισμένων φανατικών οπαδών, οι εξωγήινοι από τα βάθη του διαστήματος θα επιστρέψουνε στον πλανήτη τους για ένα διάλειμμα. Πόσο θα κρατήσει; Ένας θεός ξέρει.

Οπότε, αρπάξτε την ευκαιρία ό,τι κι αν συμβεί! Ελάτε στο θέατρο Λυκαβηττού και πείτε το αντίο στους εξωγήινους από τον πλανήτη Γη. Ελάτε να συμμετάσχετε σε γάμο πετώντας ρύζι, δημιουργήστε αστραποθύελλες με νεροπίστολα και γιορτάστε τη γέννηση του Rocky στο σπίτι του Φράνκεσταϊν με χαρτί υγείας ... πριν απογειωθείτε με τους εξωγήινους Τρανσέξουαλ στον πλανήτη Τρανσυλβάνια σε ένα γκραν φινάλε.

Η ιστορία του Rocky Horror Show!!

Η ιστορία της γένεσης του Rocky Horror, είναι πλέον η ιστορία της γένεσης ενός θρύλου. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ο θεατρικός ηθοποιός Richard O` Brien με συμμετοχές σε παραγωγές όπως το Jesus Christ Superstar και Hair, αποφάσισε να γράψει ένα θεατρικό έργο που θα αποτελούσε φόρο τιμής στα μεταμεσονύχτια B-movies με τα οποία μεγάλωσε και θα συνοδευόταν από πιασάρικες ροκ μελωδίες δικής του σύνθεσης. Έτσι δημιουργήθηκε το The Rocky Horror Picture Show, που ανέβηκε στο Λονδίνο το 1973, αποσπώντας αρκετά καλές κριτικές από διακεκριμένους επαΐοντες και κέρδισε τον τίτλο του Καλύτερου Μιούζικαλ για το 1973. Το έργο πήγαινε τόσο καλά, που τα δικαιώματα για την ταινία κατοχυρώθηκαν και η παραγωγή της ξεκίνησε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, τον Οκτώβρη του 1974.

Η κινηματογραφική εκδοχή τιτλοφορήθηκε The Rocky Horror Picture Show και κυκλοφόρησε το 1975, για να αποτύχει παταγωδώς στα ταμεία. Αν έφταιγε η αδυναμία της Fox να προωθήσει την ταινία στο σωστό κοινό, ή αν το κοινό δεν ήξερε ακριβώς πως να αντιμετωπίσει την ταινία, δεν διευκρινίστηκε ποτέ, η ουσία όμως είναι ότι πάτωσε...

Ένα χρόνο αργότερα, κάτι μαγικό άρχισε να συμβαίνει. Μικρός αριθμός από κόπιες του φιλμ άρχισαν να μοιράζονται σε αίθουσες και να κυκλοφορούν σε μεταμεσονύχτια σόου σε όλη την αμερικανική ήπειρο και τότε ήταν που η ταινία βρήκε ένα εντελώς διαφορετικό κοινό. Ένα κοινό που αρέσκονταν να ντύνεται όπως οι ήρωες της ταινίας, να παίζει τμήματα της μέσα στην αίθουσα, να φωνάζει υβριστικά σχόλια προς την οθόνη, να τραγουδά, να χορεύει και γενικά να διασκεδάζει με έναν πρωτοφανή τρόπο, οριακό με την παραφροσύνη!

Η ιστορία επικεντρώνεται σε ένα αγαπημένο, πρόσφατα αρραβωνιασμένο ζευγάρι, τον Brad Majors (Barry Bostwick) και την Janet Weiss (Susan Sarandon), που ξεκινούν για ένα ταξίδι από την πόλη τους το Denton, προς τον Dr. Everet Scott (Jonathan Adams, ο αφηγητής του θεατρικού), τον άνθρωπο που οδήγησε στη συνάντηση τους. Στη διαδρομή και εν μέσω μιας φοβερής καταιγίδας, το αυτοκίνητο τους χαλάει και αποφασίζουν να περπατήσουν προς το κάστρο που είδαν να περνούν λίγο πριν, με την ελπίδα ότι αυτοί που μένουν εκεί θα τους βοηθήσουν να τηλεφωνήσουν για βοήθεια.
Σύντομα μαθαίνουν όμως, ότι το κάστρο είναι η κατοικία μιας περίεργης φυλής εξωγήινων, που προέρχονται από τον πλανήτη Transsexual (στο γαλαξία της Transylvania). Ηγέτης τους, ένας εκκεντρικός τρελό-επιστήμονας, με φετίχ του τα μαύρα δικτυωτά καλσόν, ονόματι Dr. Frank N. Furter. Ο Dr. Frank (Tim Curry) έχει βρει τον τρόπο να δημιουργήσει τη ζωή και οι φίλοι μας έφτασαν στη δεξίωση για τη δημιουργία του Rocky (Peter Hinwood), ενός οντoς που ο Dr. Frank σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ως αντικείμενο πάθους. Καθώς ο Brad και η Janet βρίσκονται στο έλεος των σατανικών σχεδίων του Dr. Frank, κανείς δεν καταλαβαίνει ότι ο πιστός υπηρέτης του γιατρού, Riff-Raff (Richard O` Brien, ο συγγραφέας του θεατρικού) και η αδερφή του Magenta (Patricia Quinn) είναι στην πραγματικότητα εξωγήινοι κατάσκοποι με Αποστόλη να σταματήσουν τον Dr. Frank από το να εξαπλώσει στη Γη την εξωγήινη κακία του.

Η μακροβιότητα της ταινίας ωστόσο, οφείλεται ακριβώς σ’ αυτό το τρελαμένο μαζί της κοινό. Παρά τα αξιαγάπητα τραγούδια της, η ταινία θα είχε από καιρό ξεχαστεί αν δεν ήταν οι άνθρωποι που κάθε Παρασκευή η Σάββατο μεσάνυχτα ντύνονται με τα πούπουλα και τις ζαρτιέρες τους, για να πάνε σε μια αίθουσα και να λάβουν μέρος στο δικό τους show.

Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, το Rocky Horror Show πήρε την μορφή που όλοι γνωρίζουμε σήμερα και απέκτησε αυτό το συμμετοχικό στοιχείο που παρασύρει τους θεατές και τους κάνει να νιώθουν κομμάτι της παράστασης..