"Χείλη Κλειστά"... στο Νέο Ριάλτο

24.10.2005
Το έργο του συγγραφέα των πολλών επιτυχιών ("Φράνκι και Τζώνι", "Μάστερκλας" κ.λ.π.) Τέρρενς Μακ Νάλλυ "Χείλη Κλειστά" θα παρουσιαστεί την καινούρια θεατρική περίοδο στο θέατρο Νέο Ριάλτο με πρωταγωνιστές τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, την Λίνα Σακκά, τον Αλέκο Συσσοβίτη και την Εφη Μουρίκη.
Από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2005 στο θέατρο Νέο Ριάλτο θα παρουσιάζεται το έργο του Τέρρενς Μακ Νάλλυ «Χείλη Κλειστά» σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη και μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ. Ο Τέρενς Μακ Νάλλυ είναι ένας πολύ αγαπητός συγγραφέας στο ελληνικό θεατρόφιλο κοινό. Έργα του που έχουν παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία είναι : το «Φράνκι και Τζόνι» και «Μάστερκλας».

Το έργο έχει σαν άξονες δυο ζευγάρια τον Σάμι (Βλαδίμηρος Κυριακίδης) με την Σάλλυ (Λίνα Σακκά) και τον Τζων (Αλέκος Συσσοβίτης) με την Κλόε (Έφη Μουρίκη). Τα δυο ζευγάρια αποφασίζουν να περάσουν ένα τριήμερο στη βίλλα του αδελφού της Σάλλυ.

Η υπερκινητική και υπερπροστατευτική Κλόε, ο φλεγματικός Τζων, ο χαριτωμένος και απλοϊκός Σαμ και η ονειροπόλα ζωγράφος Σάλλυ θα έχουν την ευκαιρία μέσα στο τριήμερο αυτό να βάλουν σε τάξη τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους, αλλά, κυρίως, να ξεκαθαρίσουν τη σχέση τους ο καθένας με τους άλλους τρεις.

Σκηνές κωμικών καταστάσεων εναλλάσσονται με στιγμές τρυφερότητας και ανθρωπιάς σ’ αυτή την κοινωνική κωμωδία που υμνήθηκε από τους κριτικούς του Μπρόντγουεη.

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης