8 Ελληνες καλλιτέχνες στην Τιφλίδα

02.09.2005
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, σε συνεργασία με το διεθνές εικαστικό forum ?Caravansarai 5? που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Τιφλίδα της Γεωργίας, πρότεινε και οργανώνει τη συμμετοχή οκτώ Ελλήνων καλλιτεχνών σε εκθεσιακό πρόγραμμα στην Τιφλίδα.
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, σε συνεργασία με το διεθνές εικαστικό forum "Caravansarai 5" που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Τιφλίδα της Γεωργίας, πρότεινε και οργανώνει τη συμμετοχή οκτώ Ελλήνων καλλιτεχνών σε εκθεσιακό πρόγραμμα στην Τιφλίδα.
Στην έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2005, θα παρουσιάσουν έργα τους (Φωτογραφία και Βίντεο) μαζί με άλλους καλλιτέχνες από 15 χώρες.

Οι Έλληνες δημιουργοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι Μπάμπης Βενετόπουλος, Λυδία Δαμπασσίνα, Χριστίνα Δημητριάδου, Γιώργος Κατσάγγελος, Δέσποινα Μεϊμάρογλου, Δανάη Στράτου, Ευανθία Τσαντίλα και Αλέξανδρος Ψυχούλης.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί προαναγγελία της εικαστικής διοργάνωσης COSMOPOLIS 2 που θα πραγματοποιήσει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το 2007και στην οποία θα συμμετέχουν καλλιτέχνες από τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και του Νοτίου Καυκάσου (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρωσία, Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν).

Ενόψει της επικείμενης αυτής συνεργασίας, θα επισκεφθούν την Τιφλίδα στις αρχές Οκτωβρίου ο Διευθυντής του ΚΜΣΤ, Μιλτιάδης Παπανικολάου και η επιμελήτρια του ΚΜΣΤ, Μαρία Τσαντσάνογλου. όπου Θα έχουν επαφές με αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού της Γεωργίας, με εκπροσώπους μουσείων και καλλιτέχνες, για να συζητήσουν το καλύτερο δυνατό πλαίσιο συνεργασίας με το COSMOPOLIS 2, το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει δίκτυο με όλους τους μεγάλους εικαστικούς θεσμούς της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας και του Νοτίου Καυκάσου.

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, λόγω της επιτυχημένης δράσης του στο εξωτερικό μέσω της Συλλογής Κωστάκη και συνακόλουθα του κύρους που έχει αποκτήσει, έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις πολύ καλής συνεργασίας με ιδρύματα του εξωτερικού. Άλλωστε, είναι γνωστή η σφοδρή επιδίωξή του να δημιουργήσει για τον χώρο της σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής, θεσμό εικαστικής μπιενάλε στο πλαίσιο του COSMOPOLIS, μέσω του οποίου θα επιδιώκεται η ανάπτυξη διεθνών εικαστικών δικτύων και οι καλλιτεχνικές ανταλλαγές.