34o Φεστιβάλ Βιβλίου

06.09.2005
Κι εφέτος το Φεστιβάλ Βιβλίου, θα στεγαστεί, για Τρίτη χρονιά, στον «ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ένα από τα γοητευτικότερα σημεία των Αθηνών, με ιδιαίτερη πολιτισμική σημασία.

Κι εφέτος το Φεστιβάλ Βιβλίου, θα στεγαστεί, για τρίτη χρονιά, στον «ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ένα από τα γοητευτικότερα σημεία των Αθηνών, με ιδιαίτερη πολιτισμική σημασία.

Το 34ο Φεστιβάλ Βιβλίου θα διαρκέσει από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα τελεστούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Ακόμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, έχουν υποβληθεί προσκλήσεις να παραβρεθούν στο Φεστιβάλ Βιβλίου, προσωπικότητες με διεθνή ακτινοβολία, όπως ο Σον Κόνερι, η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζόαν Ρόουλινγκ και ο συγγραφέας Πάουλο Κουέλο.

Στο Φεστιβάλ, θα εκτεθούν βιβλία τα οποία έχουν μεταφραστεί σε ξένη γλώσσα και κυκλοφορούν στο εξωτερικό και το εσωτερικό (λογοτεχνία, βιβλία τέχνης, ελληνικού πολιτισμού, φωτογραφίας, λευκώματα, μαγειρική, τουριστικοί οδηγοί) και δίγλωσσα βιβλία, ως ένα Πανόραμα του Ελληνικού Βιβλίου στον Κόσμο.