Russian Ballet Super Stars στο Ηρώδειο!

03.10.2005
Η πορεία ενάμισι αιώνα ρωσικού μπαλέτου από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι την αυγή του 21ου θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού,από τα νέα μεγάλα αστέρια της ρωσικής σκηνής που, μαζί με ένα 10μελές συνοδευτικό σύνολο, θα λάμψουν για ένα και μόνο βράδυ κάτω από την Ακρόπολη.
Russian Ballet Super Stars ... Η πορεία ενάμισι αιώνα ρωσικού μπαλέτου από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι την αυγή του 21ου θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, από τα νέα μεγάλα αστέρια της ρωσικής σκηνής που, μαζί με ένα 10μελές συνοδευτικό σύνολο, θα λάμψουν για ένα και μόνο βράδυ κάτω από την Ακρόπολη.

Χορευτές υψηλής τεχνικής και αισθητικής κατάρτισης, όπως: ο Φιλίν και ο Αχμέτοβ, ο Γκουντάνοφ και ο Περετόκιν, ο Νεπορόζνι και ο Ζαμπαμπούριν, η Λιέπα και η Λουνκίνα, η Μουσαβάροβα και η Κρέτοβα, η Τσερνομπρόβκινα και η Ζάρκοβα παίρνουν τις πρώτες θέσεις στα μεγάλα ρωσικά συγκροτήματα με ένα πολυαγαπημένο ρεπερτόριο που μόνον αυτοί γνωρίζουν τόσο καλά να ζωντανεύουν στη σκηνή: «Λίμνη των Κύκνων», «Μπαγιαντέρα», «Δον Κιχώτης», «Σπάρτακος», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και «Εσμεράλντα» στις πρωτότυπες χορογραφίες των: Πετιπά, Βαγκάνοβα, Λαβρόφσκι, Γκριγκορόβιτς και άλλων, αλλά και από καινούργιες σε κομμάτια ειδικά φτιαγμένα για τις ειδικές ικανότητες και χάρες αυτών των νέων αστεριών από χορογράφους όπως ο Ρολάν Πετί και ο Ουέην Ίνγκριγκ.

Συμμετέχουν οι σολίστ :
Sergei Philin, Dmitrij Gudanov, Mark Peretokin, Vladimir Neporozhny, Ajdar Akhmetov, Dmitry Zababurin, Svetlana Lunkina, Ilze Liepa, Tatiana Tchernobrovkina, Lilia Mousavarova, Kristibna Kretova, Maria Zharkova.

Οι παραπάνω χορογραφίες και χορευτές συνοδεύονται από δεκαμελές corps de ballet του BOLSHOI.