Εντατικές πρόβες στην Πειραματική του Εθνικού

19.10.2005
Στο θέατρο "Από Μηχανής" στο Μεταξουργείο μετακόμισε φέτος η Πειραματική Σκηνή, όπου και θα παρουσιάσει έξι νέες παραγωγές. Οι δύο πρώτες θα παρουσιαστούν στις 31 Οκτωβρίου και στις 11 Νοεμβρίου.
Στο θέατρο "Από Μηχανής" στο Μεταξουργείο μετακόμισε φέτος η Πειραματική Σκηνή, όπου και θα παρουσιάσει έξι νέες παραγωγές. Οι δύο πρώτες θα παρουσιαστούν στις 31 Οκτωβρίου και στις 11 Νοεμβρίου. Το πρώτο έργο είναι το "Τρία νεοελληνικά έργα σε πρώτη παρουσίαση - Συνεχόμενοι λυγμοί, Versus, Τραστ" των Ηλία Πολλάτου, Χρήστου Στρέπκου και Νίκου Λαμπρόπουλου και το δεύτερο το "Όνειρο" του Αύγουστου Στρίντμπεργκ.

Τα "Τρία νεοελληνικά έργα σε πρώτη παρουσίαση" (31/10) συνθέτουν μια ενιαία παράσταση, την οποία σκηνοθετούν τρεις ταλαντούχοι σκηνοθέτες. Στους "Συνεχόμενους Λυγμούς", στο "Versus" και στο "Τραστ" παίζουν οι: Στέλιος Ιακωβίδης, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Ελένη Ρουσσινού, Στάθης Μαντζώρος, Λουίζα Κωστούλα, Τάνια Παλαιολόγου, Δημήτρης Μυλωνάς, Στράτος Σωπύλης, Γιώργος Στάμος.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε η Μαρία Κονομή.
Την επιμέλεια της κίνησης έχει η Ζωή Χατζηαντωνίου.
Τα φώτα φροντίζει ο Δήμος Αβδελιώτης.

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για δεύτερη φορά (η προηγούμενη ήταν το 1963), το "Όνειρο" του Αύγουστου Στρίνμπεργκ σε σκηνοθεσία του υπέυθυνου της Πειραματικής Σκηνής, Στάθη Λιβαθινού (11/11). Ο Βασίλης Ανδρέου, ο Στάθης Γράψας, ο Δημήτρης Ήμελλος, η Σοφιάννα Θεοφάνους, ο Νίκος Καρδώνης, η Δέσποινα Κούρτη, η Κανελλίνα Μενούτη,ο Στρατής Πανούριος, η Νάντια Παπαθεωδώρου, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Τρουπάκης, η Σοφία Τσινάρη συνθέτουν το θίασο.
Την μετάφραση έκανε ο Γιώργος Δεπάστας.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο Αλέκος Λεβίδης.
Ο Θοδωρής Αμπατζής έγραψε τη μουσική.
Τα φώτα φροντίζει ο Φίλιππος Κουτσαφτής.

Πειραματική Σκηνή, στο θέατρο "Από Μηχανής" (πάνω χώρος), Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο.