Cadko, ο κυρίαρχος της ρωσικής κουζίνας!

07.11.2005
Στην ουκρανική μυθολογία ο Cadko ήταν ο κυρίαρχος των νερών, ο άρχοντας της θάλασσας. Εμπνευσμένος, λοιπόν, από τον Cadko, ο Αλέξανδρος Sacha
Στην ουκρανική μυθολογία ο Cadko ήταν ο κυρίαρχος των νερών, ο άρχοντας της θάλασσας. Εμπνευσμένος, λοιπόν, από τον Cadko, ο Αλέξανδρος Sacha (με ρωσική καταγωγή από τη μητέρα του) άνοιξε το 1992 στο Μοσχάτο ένα εστιατόριο αμιγώς με ρωσική κουζίνα και του έδωσε το όνομα αυτό. Έκτοτε, ο χώρος αυτός κυριαρχεί στο είδος του, αφού αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια ρωσικής κουζίνας στην Αθήνα.

Ο χώρος
Το μαγαζί είναι μικρό, η διακόσμηση λιτή και απέριττη, ενώ παντού κυριαρχεί το έντονο κόκκινο χρώμα (προφανώς ελέω ρωσικών επιρροών). Η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και παρεϊστικη, ο φωτισμός χαμηλός (θυμίζει γαλλικό μπιστρό), ενώ οι τοίχοι είναι στολισμένοι με ρωσικά σκεύη. Στον χώρο υπάρχουν επίσης κατακόκκινοι καναπέδες και τα τραπέζια είναι λιγοστά (ίσα που χωράνε 30 άτομα).

Η Κουζίνα
Η κουζίνα περιλαμβάνει αποκλειστικά αυθεντικές ρωσικές γεύσεις, σπιτικά μαγειρεμένες. Τα πιάτα επιμελείται ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, ο οποίος έχει μάθει τα μυστικά από την ρωσίδα μητέρα του.
Το μενού είναι πλούσιο και περιλαμβάνει από σαλάτες και ζυμαρικά μέχρι αυθεντικές ρωσικές σούπες.

Ανοιχτά: Τρίτη έως Κυριακή 16:00 - 01:00

Λεωφ. Κατσώνη 63, Μοσχάτο

τηλ: 210 9412207