"Ντιμπούκ" στην Πειραματική του Εθνικού!

09.01.2006
Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ανοίγει η αυλαία για το δεύτερο έργο «Ντιμπούκ» στη Μεγάλη Σκηνή της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου.
Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ανοίγει η αυλαία για το δεύτερο έργο "Ντιμπούκ" στη Μεγάλη Σκηνή της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου.

«Εμπνευσμένο από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Σαλόμ Άνσκι, το "Ντιμπούκ" που Μπρους Μάγερς προτείνει μία διαφορετική εκδοχή του αρχέγονου μύθου της κατάληψης του ανθρώπινου σώματος από μία περιπλανώμενη, ανυπότακτη μα κυρίως αδικημένη ψυχή. Στενός συνεργάτης του Πίτερ Μπρουκ, με πείρα δεκαετιών πάνω σε μεθόδους ολικής συμμετοχής του ηθοποιού στο σκηνικό δρώμενο, ο Μάγερς αφηγείται μια ιστορία αγάπης, ένα εβραϊκό Ρωμαίο και Ιουλιέτα που ξετυλίγεται μέσα στις μυστικές εμπειρίες της διδασκαλίας της Καμπάλα», σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Σωτήρης Χατζάκης.

Τη μετάφραση του έργου έκανε η Λουϊζα Μητσάκου.
Τα κοστούμια θα επιμεληθεί η Ερση Δρίνη, τον σκηνικό χώρο ο Σωτήρης Χατζάκης, τη μουσική σύνθεση και διδασκαλία θα κάνει η Σαββίνα Γιαννάτου, ενώ τους φωτισμούς θα φροντίσει ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος.

Παίζουν οι ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης: Δημήτρης Παπανικολάου και Δήμητρα Κούρτη

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή , Σάββατο: 21.00
Κυριακή: 13.00