Rockwave day 2: Garcia's machine and Shadow's donor

14.07.2010
Το Σάββατο ήταν η πρώτη φορά που είδαμε τόσο λίγο κόσμο στο Terra Vibe και στο Rockwave γενικότερα. Δεν ήξερες αν φταίει η κρίση και δεν έχει λεφτά ο κόσμος για τα εισιτήρια ή αν το περίεργο line up του φεστιβάλ δεν δημιουργούσε μεγάλες προσδοκίες γενικά αλλά ειδικά στην terra σκηνή η εικόνα του κοινού ήταν

Το Σάββατο ήταν η πρώτη φορά που είδαμε τόσο λίγο κόσμο στο Terra Vibe και στο Rockwave γενικότερα. Δεν ήξερες αν φταίει η κρίση και δεν έχει λεφτά ο κόσμος για τα εισιτήρια ή αν το περίεργο line up του φεστιβάλ δεν δημιουργούσε μεγάλες προσδοκίες γενικά αλλά ειδικά στην terra σκηνή η εικόνα του κοινού ήταν λίγο απογοητευτική. Αφού ακούσαμε λίγο τους White Lies η ώρα πάει 19:00 και τρέχουμε στη vibe σκηνή για τον John Garcia και τους φίλους του ενώ κάποιος φώναζε πως στο γήπεδο volley έχει σόου. (δεν ξέρουμε πόσοι μπορεί να προτίμησαν το δεύτερο αντί για τις απίστευτες μουσικές του παραπάνω κυρίου).

Ο Garcia ήρθε για να παίξει Kyuss μες τη ντάλα και με τη σκόνη που απλώνονταν μπορούσες να φανταστείς το ιδανικό σκηνικό της ερήμου- κάτι που ταιριάζει τρομερά με τις μουσικές τους. Η μηχανή του Garcia γκάζωσε από το πρώτο λεπτό, ανεβήκαμε πάνω και δε μας ένοιαζε τίποτα μετά. Εκεί πάνω στη μικρή σκηνή έδωσε μαθήματα stoner ροκιάς, καλιφορνέζικης μαγκιάς και μας πέταξε με τα μούτρα πίσω στις ένδοξες μέρες των Kyuss προκαλώντας πωρώσεις και ασταμάτητο headbanging. Η μπάντα του ήταν όσο δυνατή έπρεπε και ο Garcia είπε ό,τι ακριβώς θέλαμε ν’ ακούσουμε με κορυφαία στιγμή αυτή του "Green Machine" που τρέλανε τον κόσμο και τον έριξε στα mosh pit. Τα σέβη μας.

Το encore που θέλαμε απεγνωσμένα δεν ήρθε ποτέ λόγω του προγράμματος και των ωρών που έπρεπε να τηρηθούν και αρκετοί οι οποίοι ήρθαν μόνο για το συγκεκριμένο live, πήγαν προς έξοδο μεριά. Και ενώ οι Ting ting tings έβλεπαν κάτι πρωτόγνωρο μπροστά τους και προσπαθούσαν να ξεσηκώσουν τον ελάχιστο κόσμο, εμείς παραμείναμε στο ίδιο μέρος για τον dj Shadow.

Η μεγάλη μορφή της ηλεκτρονικής μουσικής εμφανίστηκε μέσα σε μια μπάλα, όπου βρίσκονταν όλος ο εξοπλισμός του, γύρισε προς το video wall και μαζί με τις μουσικές ξεκίνησαν τα απίστευτα γραφικά. Ουσιαστικά ήταν ένα οπτικοακουστικό σόου με την καλύτερη αισθητική και προσεγμένα electro/ hiphop sets από τον Shadow τα οποία μας ξεσήκωσαν, μας ταξίδεψαν και δεν μας άφησαν να σταματήσουμε να χορεύουμε. Όποτε γύριζε προς το κοινό, έπαιρνε το μικρόφωνο κι αποθεωνόταν, μαζί με τα παλιά και τα γνωστά έπαιξε κάποια καινούρια κομμάτια από τον νέο δίσκο που ετοιμάζει κι εννοείται απογείωσε το φινάλε του με τους ήχους του Organ donor. Και κάπως έτσι καταλάβαμε γιατί τον θεωρούμε από τους πιο ιδιοφυείς djs/παραγωγούς/μουσικούς που κυκλοφορούν στη παγκόσμια μουσική φάμπρικα.

Και η ώρα για τον headliner της δεύτερης ημέρας του φεστιβάλ έφτασε. Η μεταφορά του πλήθους γίνεται στην terra σκηνή και αρχίζει το house πάρτυ. Ο Fatboy Slim είναι στη μέση της σκηνής με τις κονσόλες του και οι οθόνες γεμίζουν βίντεο και visuals μ εκείνον, τα video clip κάποιων τραγουδιών του( "Right here right now", "Praise you", "Rockafella skank"). Είχε τρελή όρεξη, τρομερή ενέργεια και μεταμόρφωσε το terra vide σε κλαμπ. Το πρόγραμμα του είχε λίγα δικά του κομμάτια και περισσότερα άλλων μιξαρισμένα- από Denis Ferrer (Hey hey) μέχρι Tim Deluxe (It just won’t do) και δεχτήκαμε επίσκεψη κι από τον Iggy pop μέσω της οθόνης πάντα με το κομμάτι ?He’s frank?.

Κειμενο-φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου