"Jump" στη Θεσσαλονίκη!

03.02.2006
Το Coronet παρουσιάζει στο θέατρο Ράδιο Σίτυ της Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα το "Jump", μια μοναδικά δυναμική παράσταση πολεμικών τεχνών, χωρίς λόγια, από την Κορέα, όπου η κωμωδία συναντά τη μάχη.
Το Coronet παρουσιάζει στο θέατρο Ράδιο Σίτυ της Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα το "Jump", μια μοναδικά δυναμική παράσταση πολεμικών τεχνών, χωρίς λόγια, από την Κορέα, όπου η κωμωδία συναντά τη μάχη.
Η χορογραφία, μια φανταστική «πτήση», συνδιασμένη με τις πολεμικές τέχνες και εναρμονισμένη με ακροβατικα δημιουργεί μια εντυπωσιακή ερμηνεία που παρασύρει το κοινό.

Η παράσταση "Jump" ακολουθεί τα βήματα της δημοφιλούς κωμωδίας "Cookin" του συγγραφέα Chul-ki Choi, ο οποίος με το "Jump" παρουσιάζει ένα μείγμα φαρσοκωμωδίας, πολεμικών τεχνών με στοιχεία Taegwondo, Taekgyeon και άλλων πολεμικών τεχνών, ακροβατικών αλλά και χορού.

Το "Jump" εμπεριέχει αναφορές σε ταινίες πολεμικών τεχνών, όπως τις: The Matrix, Crouching Tiger και Hidden Dragon, κινήσεις από τις οποίες μπλέκονται στην δράση, όλες εκτελεσμένες χωρίς προστατευτικό συρμάτινο πλέγμα.

To σκηνικό του "Jump" είναι ένα παραδοσιακό κορεάτικο σπίτι και τα μέλη της οικογένειας που το απαρτίζουν. Με την προτροπή του αυστηρού παππού όλοι έχουν εξελιχθεί σε δεξιοτέχνες των πολεμικών τεχνών καταφέρνοντας με τα σώματά τους πράγματα που οι περισσότεροι θνητοί μόνο να ονειρευτούν μπορούν: ανάποδες τούμπες, ιπτάμενες κλωτσιές, εναέριες επιθέσεις, ξιφομαχίες, σπάσιμο τούβλων, περπάτημα στους τοίχους. Η πλοκή της παράστασης κινείται γύρω από το γάμο της κόρης, μια απρόσμενη επίσκεψη και δυό διαρρήκτες που επιχειρούν να ληστέψουν την οικογένεια. Την στιγμή που μπαίνουν στο σπίτι, κάθε μέλος της οικογένειας του σπιτιού υποδέχεται τους ‘καλεσμένους’ τους με ένα πολύ ασυνήθιστο καλωσόρισμα.

Οι Χαρακτήρες :

- Παππούς : είναι εξαίρετος γνώστης των Πολεμικών Τεχνών : Taegwondo, Teakyun, Karate και Hapkido. Είναι αυταρχικός, μπαίνει σε καυγάδες για το τίποτα και οι επιτηδευμένες κινήσεις του είναι ανίκητες.

- Πατέρας : μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον παππού, αν και χαρακτηρίζεται ως τα πιο γρήγορα πόδια της Ανατολής.

- Μητέρα : καμιά δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί της, ούτε στη μάχη, ούτε στην ομορφιά, ούτε στην ισχυρογνωμοσύνη

- Θείος : με τα χέρια του σπάει σανίδες, με τα πόδια του κόκκαλα, με τις πατούσες του πέτρες. Αν περάσει όλο το βράδυ πίνοντας, και η ανάσα του μπορεί να πετύχει τα παραπάνω. Έχει μια καταπληκτική προσωπικότητα αλλά συνεπαίρνει κυρίως με τα μεθυσμένα του ακροβατικά και τις υποκριτικές του ικανότητες.

- Κόρη : δίνει στις πολεμικές τέχνες μια όψη χορού. Είναι τόσο όμορφη όσο και επικίνδυνη, με μάτια αγγέλου και σώμα θεάς. Αρκεί να μη θυμώσει...

- Γαμπρός : είναι διανοούμενος με μεγάλη γνώση των Πολεμικών Τεχνών αν και διχασμένη προσωπικότητα. Παλέυει με τρομερή δεξιοτεχνία ανάμεσα στον Παντοδύναμο Χουλκ και τον φοβισμένο δειλό.

- Ληστές : είναι τρομερά ατσούμπαλοι... σε λάθος σπίτι... τη λάθος στιγμή... Προσπαθούν μόνο να ξεφύγουν από την «τρελή» αυτή οικογένεια.

Συντελεστές :

Σκηνοθεσία : Won-Kil Baek - Jun-Sang Lee
Πρωτότυπη Σύλληψη και Συγγραφή : Chul-Ki Choi
Σκηνικά : Mee-Ran Park
Κοστούμια : Young-Roh Choi
Χορογραφία Πολεμικών Τεχνών : Gye-Hwan Park
Μουσική : Dong Jun Lee
Φωτισμοί : Jong-Hwa Park


Ώρες και Μέρες Παραστάσεων
Πέμπτη 9/2: 21.30
Παρασκευή 10/2: 21.30
Σάββατο 11/2: 21.30
Κυριακή 12/2: 20.00
Τετάρτη 15/2: 21.30
Πέμπτη 16/2: 21.30
Παρασκευή 17/2: 21.30
Σάββατο 18/2: 17.00 - 21.30
Κυριακή 19/2: 20.00
Τετάρτη 22/2: 21.30
Πέμπτη 23/2: 21.30
Παρασκευή 24/2: 21.30
Σάββατο 25/2: 17.00- 21.30
Κυριακή 26/2: 20.00

Τιμές Εισιτηρίων :
Πλατεία : 35 €
Θεωρεία : 25 €
Εξώστης : 20€