Ένα δροσερό... τραγούδι στο θέατρο Ιλίσια- Βολανάκη!

03.02.2006
Με σκηνικό τη Νέα Υόρκη του ο Neil Simon, αφηγείται την γέννηση ενός μεγάλου έρωτα ανάμεσα στο συνθέτη Βέρνον Γκερς και την στιχουργό Σόνια Γουόλσκ. Εκείνος είναι γοητευτικός, πετυχημένος, πάμπλουτος και βραβευμένος με Όσκαρ. Εκείνη είναι αλλοπρόσαλλη, γοητευτική, πάμπτωχη, ντυμένη με ρούχα από παραστάσεις, αλλά πεισματάρα και σίγουρη για το ταλέντο της...
Το έργο:
Με σκηνικό τη Νέα Υόρκη του ο Neil Simon, αφηγείται την γέννηση ενός μεγάλου έρωτα ανάμεσα στο συνθέτη Βέρνον Γκερς και την στιχουργό Σόνια Γουόλσκ. Εκείνος είναι γοητευτικός, πετυχημένος, πάμπλουτος και βραβευμένος με Όσκαρ. Εκείνη είναι αλλοπρόσαλλη, γοητευτική, πάμπτωχη, ντυμένη με ρούχα από παραστάσεις, αλλά πεισματάρα και σίγουρη για το ταλέντο της.
Το όνειρο της Σόνιας ήταν να συνεργαστεί με τον διάσημο συνθέτη χωρίς όμως να υπολογίσει την γοητεία που θα ασκούσε πάνω της ο παλαιού τύπου συντηρητικός Βέρνον. Από την άλλη ο Βέρνον δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ερωτευόταν ένα πλάσμα σαν τη Σόνια ειδικά την στιγμή που εκείνη είναι ανίκανη να χωρίσει οριστικά από τον πρώην φίλο της Λίον.


Οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης και οι άλλοι:
"Παίζουν το τραγούδι μας" είναι το έργο του Neil Simon που παρουσιάζεται στο θέατρο Ιλίσια- Βολανάκη σε διασκευή Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία Ελλης Παπακωνσταντίνου.
Στο ρόλο της Σόνιας Γουόλσκ η Πέγκυ Τρικαλιώτη και του Βέρνον Γκερς ο Νίκος Ψαρράς.
Τα σκηνικά- Κοστούμια είναι της Φωτεινής Δήμου και η μουσική επιμέλεια του Αλέξη Πρίφτη.



Τι μας άρεσε:
- Το έργο του Neil Simon που ήταν ρομαντικό, ξεκαρδιστικό και ταυτόχρονα συγκινητικό. Ο συγγραφέας αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την πανάρχαια θεωρία πως «τα ετερώνυμα έλκονται» μας παρουσιάζει μια ιστορία γεμάτη συγκίνηση γέλιο και μουσική.

- Η σκηνοθεσία της Ελλης Παπακωνσταντίνου που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ακόμα και τις λεπτομέρειες του έργου του Simon, δημιουργώντας έτσι την ιδανική ατμόσφαιρα.

- Η διασκευή της Μιμής Ντενίση. Η γλώσσα της παράστασης έρεε αβίαστα, ήταν ελκυστική και εξαιρετικά επίκαιρη, απόλυτα συγχρονισμένη με τα ελληνικά δρώμενα.

- Η χημεία των δύο πρωταγωνιστών, της Πέγκυς Τρικαλιώτη και του Νίκου Ψαρρά, που «έδεσαν» πολύ ωραία μεταξύ τους, ταυτίστηκαν απόλυτα με τους ρόλους τους και μας μετέδωσαν όλη την μεταξύ τους ένταση. Η Πέγκυ Τρικαλιώτη απέπνεε μία ξεχωριστή φρεσκάδα, όντας αεικίνητη και γεμάτη κέφι. Το ίδιο και ο Νίκος Ψαρράς, που ερμήνευε τον εσωστρεφή με αρκετές ιδιορρυθμίες Βέρνον Γκερς.


Σε ποιον απευθύνεται: Σε όλους ανεξαιρέτως! Πρόκειται για μία πολύ δροσερή και καλοστημένη παράσταση.




Πότε να πάω και που να παρκάρω
Το θέατρο Ιλίσια Βολανάκη βρίσκεται στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου 4 και η στάση του μετρό του Μεγάρου Μουσικής βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής!

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Τετάρτη ως Παρασκευή: 21:30
Σάββατο και Κυριακή: 18:30 & 21:30

Εισιτήρια
21 ευρώ, 18 (φοιτητικό) ευρώ


Γεωργία Οικονόμου