Δια-ροές στο Μετρό!

10.02.2006
Φέτος, το 9ο Φεστιβάλ Δια-ροές, διοργανώνεται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, από τις 20 έως τις 26 Φεβρουαρίου. Αυτή τη φορά σ’ ένα διαφορετικό χώρο... στο Μετρό!
Ήταν χειμώνας του ’95, όταν η Σοφία Σπυράτου οργάνωσε στο Χοροθέατρο ΡΟΕΣ για πρώτη φορά ένα φεστιβάλ νέων δημιουργών...
Και ήταν η πρώτη φορά που ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο έδινε «στέγη» στις ιδέες, στις τάσεις, στα όνειρα, στην ανάγκη για καλλιτεχνικό διάλογο με το κοινό, ομάδων, ηθοποιών, χορευτών, μουσικών και άλλων...

Έντεκα χρόνια μετά, οι Δια-ροές αποτελούν θεσμό. Και η συμμετοχή νέων καλλιτεχνικών ομάδων είναι αθρόα.
Φέτος, το 9ο Φεστιβάλ Δια-ροές, διοργανώνεται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, από τις 20 έως τις 26 Φεβρουαρίου. Αυτή τη φορά σ’ ένα διαφορετικό χώρο.

Στο Μετρό!
Στο σταθμό του Συντάγματος κατά κύριο λόγο, αλλά και στους σταθμούς Αγίου Αντωνίου και Χαλανδρίου. Εκεί όπου χιλιάδες πολιτών βρίσκονται καθημερινά. Στόχος να επικοινωνηθούν οι νέες ιδέες, οι αναζητήσεις πολλών καλλιτεχνών μαζικά και γρήγορα.
Με σύντομες παραστάσεις χορού, θεάτρου, video, ακροβατικών, που η καθεμιά τους δεν θα ξεπερνά τα δέκα λεπτά, θα δοθεί η ευκαιρία, ακόμα και στον βιαστικό, που κινείται με το Μετρό, να παρακολουθήσει και να εισπράξει ένα ερέθισμα από έναν νέο καλλιτέχνη.

Στις εκδηλώσεις των Δια-ροών θα δώσουν το παρών και αγαπημένοι καλλιτέχνες.

Δευτέρα 20/2: ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Σταύρος Λάντσιας και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου.
Τρίτη 21/1: ο Γιώργος Ανδρέου και ο Χρήστος Θηβαίος
Τετάρτη 22/2: ο Ορφέας Περίδης
Πέμπτη 23/2: ο Σταύρος Λάντσιας και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου
Παρασκευή 24/2: ο Νότης Μαυρουδής, ο Παναγιώτης Μάργαρης και η Μόρφω Τσαϊρέλη
Σάββατο 25/2: τα Κίτρινα Ποδήλατα
Κυριακή 26/2: η Μελίνα Τανάγρη και ο Μάριος Στρόφαλης.

Οι ώρες των παραστάσεων, θα είναι καθημερινά από τις 4.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ, ενώ οι εμφανίσεις των guests θα ξεκινούν στις 8.00 μ.μ. επίσης.

Το Σαββατοκύριακο, μαριονέτες, ζογκλέρ και θεατρικά δρώμενα θα ξεκινήσουν από το πρωί και στους τρεις σταθμούς, οι εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, οι προβολές video θα είναι στη διάθεση του κοινού καθ’όλη τη διάρκεια των Δια-ροών και στους τρεις σταθμούς.

Πληροφορίες: Χοροθέατρο ΡΟΕΣ, τηλ.: 210 3479426, [email protected]