Αννυ Πρου, Το μυστικό του Brokeback Mountain

10.02.2006
Το νέο βιβλίο της βραβευμένης Αμερικανίδας συγγραφέως Άννυ Πρου "Το μυστικό του Brokeback Mountain" κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη σε μετάφραση του Αύγουστου Κορτώ.
Το νέο βιβλίο της βραβευμένης Αμερικανίδας συγγραφέως Άννυ Πρου "Το μυστικό του Brokeback Mountain" κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη σε μετάφραση του Αύγουστου Κορτώ.

Το ομότιτλο διήγημα γυρίστηκε σε ταινία από τον επίσης βραβευμένο Ασιάτη σκηνοθέτη Ανγκ Λι (Τίγρης και Δράκος, Παγοθύελλα), έχει ήδη κερδίσει τέσσερις Χρυσές Σφαίρες - Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Τραγουδιού - ενώ έχει θέσει οκτώ σημαντικές υποψηφιότητες και για τα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης ταινίας και Σκηνοθεσίας.
Η ταινία θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 16 Φεβρουαρίου 2006.

Τα διηγήματα από "Το μυστικό του Brokeback Mountain" εκτυλίσσονται στις ερημιές του Γουαϊόμινγκ. Ένας πικραμένος γέρος σε μια πορεία αναζήτησης της πεισματικά ξεχασμένης νιότης του. Ένας νέος που βλέπει τον κόσμο γύρω του να γκρεμίζεται, μαζί με τα όνειρά του. Παλιοί θρύλοι, οικογενειακά μυστικά. Έρωτες που δε χωράνε στα μέτρα των ανθρώπων. Φιγούρες άλλοτε φαιδρές κι άλλοτε τραγικές, φιγούρες ανυπόφορα μόνες, αντιμέτωπες με την αγριότητα της ψυχής αλλά και της φύσης. Με υλικά την έσωθεν κι έξωθεν ερημιά, η Αννυ Πρου ζωγραφίζει το συγκλονιστικό πορτρέτο ανθρώπων που, ρημαγμένοι απ’ τη ζωή, επιμένουν να ελπίζουν. Ανθρώπων που τους περιέχουμε και μας περιέχουν.

Ποιά είναι η Αννυ Πρου
Η Αννυ Πρου γεννήθηκε το 1935 στο Νόργουιτς του Κονέτικατ. Μέχρι τα σαράντα πέντε της εργάστηκε ως δημοσιογράφος, γράφοντας παράλληλα ιστορίες σε περιοδικά για ψάρεμα και κυνήγι. Το 1992 δημοσίευσε το μυθιστόρημα Postcards και έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το βραβείο Φώκνερ. Στο επόμενο μυθιστόρημά της, τα Ναυτιλιακά Νέα (μτφρ. Μάριος Βερέττας, Εκδόσεις Πατάκη, 2002), απονέμονται το Βραβείο Πούλιτζερ και το National Book Award και έγινε ταινία από τον Λάσε Χάλστρομ με τους Κέβιν Σπέισι, Τζούλιαν Μουρ και Κέιτ Μπλάνσετ. Το ομώνυμο διήγημα από το βιβλίο "Το μυστικό του Brokeback Mountain" κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος δημοσιευμένου σε περιοδικό Τύπο και έγινε ταινία από τον σημαντικό Ασιάτη σκηνοθέτη Ανγκ Λι. Ακολούθησε το μυθιστόρημα "Ο άσσος στο μανίκι" και η συλλογή διηγημάτων "Σκληρή βρωμιά: Ιστορίες του Γουαϊόμινγκ Νο 2".