Τελευταίες παραστάσεις για τις τρεις αδελφές στο θέατρο Θησείον

14.02.2006
"Οι τρεις αδελφές- Ut Consecutivum", ένα έργο βασισμένο στο κλασικό αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ, "συνεχίζουν" στο θέατρο Θησείον μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου. Το κείμενο του Τσέχωφ χρησιμοποιείται, σε συνδυασμό με κείμενα της ομάδας ΟΠΕRΑ που διαμορφώθηκαν κατά την εξέλιξη των αυτοσχεδιασμών, καθώς και με ποιητικά κείμενα των Dylan Thomas, Arthur Rimbaud, Κώστα Καβανόζη και Μάτσης Χατζηλαζάρου, σε μια νέα δραματουργική σύνθεση με άξονα την αφήγηση της γνωστής ιστορίας μέσα από τα μάτια των βασικών τσεχωφικών ηρωΐδων.
"Οι τρεις αδελφές- Ut Consecutivum", ένα έργο βασισμένο στο κλασικό αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ, "συνεχίζουν" στο θέατρο Θησείον μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου.

Το κείμενο του Τσέχωφ χρησιμοποιείται, σε συνδυασμό με κείμενα της ομάδας ΟΠΕRΑ που διαμορφώθηκαν κατά την εξέλιξη των αυτοσχεδιασμών, καθώς και με ποιητικά κείμενα των Dylan Thomas, Arthur Rimbaud, Κώστα Καβανόζη και Μάτσης Χατζηλαζάρου, σε μια νέα δραματουργική σύνθεση με άξονα την αφήγηση της γνωστής ιστορίας μέσα από τα μάτια των βασικών τσεχωφικών ηρωΐδων.

Η παράσταση "Οι τρεις αδελφές- Ut Consecutivum", που παίχτηκε για 10 μόνο παραστάσεις στο Studio Πρώτες Ύλες, αποτελεί στάδιο εργασίας που προέκυψε ως αποτέλεσμα μελέτης, μέσω μουσικών και υποκριτικών αυτοσχεδιασμών, πάνω σε συγκεκριμένους δραματολογικούς άξονες, οι οποίοι εξ αρχής προσδιορίστηκαν στο υλικό των "Τριών αδελφών" του Άντον Τσέχωφ, ως ένα είδος «étude», που επιχειρεί να προσεγγίσει το έργο εφευρίσκοντας ένα «ανάλογον» του υπό το πρίσμα συγκεκριμένης οπτικής γωνίας, δηλαδή μιας ανάγνωσης από τη σκοπιά των γυναικείων χαρακτήρων.

Η παράσταση πραγματεύεται την ανάγκη των ανθρώπων να δραπετεύσουν από την πεζή καθημερινότητα και να ζήσουν μια ζωή πυκνή, με έντονη συναισθηματική ταλάντωση. Όταν το ζητούμενο Πάθος αδυνατεί να αναδυθεί από την πραγματικότητα, τότε η φαντασία επιστρατεύεται, τα γεγονότα αλλοιώνονται και κάνει την εμφάνισή της η πολυπόθητη ...αλλά δυστυχώς πρόσκαιρη και επισφαλής- ευδαιμονία.

Η αφήγηση της ιστορίας προωθείται, επίσης, με τη συμβολή των τραγουδιών του Θοδωρή Αμπαζή και των «Γύρω-Γύρω», που ερμηνεύονται επί σκηνής, καθώς και του Video Art του Στάθη Αθανασίου.

Παράλληλα, στο φουαγιέ του θεάτρου λειτουργεί εικαστική έκθεση της Εύας Μαραθάκη εμπνευσμένη από την παράσταση.

Διάρκεια παραστάσεων μέχρι 27 Φεβρουαρίου 2006
Ώρα έναρξης:
21.15 , διάρκεια: 1.40΄ (χωρίς διάλειμμα)
Παραστάσεις: κάθε μέρα εκτός Τρίτης και Τετάρτης
Τιμή εισιτηρίου: 20€, 14€ (φοιτητικό)


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μία συμπαραγωγή της Ομάδας Μουσικού Θεάτρου ΟΠΕRΑ με το θέατρο Θησείον
Δραματουργική Σύνθεση:
Ομάδα ΟΠΕRΑ
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αμπαζής
Σκηνικό- Κουστούμια: Βάγια Παρασκευά
Μουσική: ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ - Θοδωρής Αμπαζής
Χορογραφία-Κίνηση: Μαριέλα Νέστορα
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βίντεο: Στάθης Αθανασίου
Δραματολόγος: Έλσα Ανδριανού
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασίλης Μπράμης
Αξεσουάρ ρούχων: Κωσταντίνος Αβαρικιώτης
Ακούγονται ποιήματα των: Dylan Thomas, Arthur Rimbaud, Μάτσης Χατζηλαζάρου Επίσης κείμενα του Κώστα Καβανόζη, Φανής Παναγιωτίδου
Ερμηνεύουν: Νέστωρ Κοψιδάς, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Ασπασία Παπαϊωσήφ, Δανάη Σαριδάκη, Φανή Παναγιωτίδου
Για την ηχογράφηση της μουσικής έπαιξαν οι: Πέτρος Γιωρκάτζης-βιολί, Αλέξανδρος Πετράκης- βιόλα ντα γκάμπα, πνευστά , Κοσμάς Μαρσέλλος- πνευστά, Μαρίλη Μήλια- τσέλλο