Αποκτήστε πρώτοι το νέο βιβλίο της Ρέας Γαλανάκη!

03.03.2006
Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2006 κυκλοφορεί το καινούργιο βιβλίο της πολυβραβευμένης συγγραφέως Ρέας Γαλανάκη, η οποία πρόσφατα τιμήθηκε για δεύτερη φορά με Κρατικό βραβείο για το βιβλίο της "Ένα σχεδόν γαλάζιο χέρι". Πρόκειται για ένα μυθιστορηματικό χρονικό, στηριγμένο σε μιαν ιστορική και σημαντική απαγωγή.
Την Παρασκευή 3 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το καινούργιο βιβλίο της πολυβραβευμένης συγγραφέως Ρέας Γαλανάκη, Αμίλητα, βαθιά νερά- Η Απαγωγή της Τασούλας.

Οι εκατό πρώτοι αναγνώστες που θα παραγγείλουν το βιβλίο από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, στη διεύθυνση www.kastaniotis.com , θα αποκτήσουν ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο από την ίδια τη συγγραφέα!

Η Ρέα Γαλανάκη, η οποία πρόσφατα τιμήθηκε για δεύτερη φορά με Κρατικό βραβείο για το βιβλίο της Ένα σχεδόν γαλάζιο χέρι (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ), επιστρέφει με ένα μυθιστορηματικό χρονικό, στηριγμένο σε μιαν ιστορική και σημαντική απαγωγή.

Η απαγωγή της Τασούλας, που συνέβη το 1950 στο Ηράκλειο, είναι η πιο γνωστή και παράλληλα η πιο ανεξερεύνητη απαγωγή που έγινε ποτέ στην Κρήτη. Παρά τη «σιωπή» που σε γενικές γραμμές επικράτησε από παντού, ο θρύλος της επιβιώνει μέχρι σήμερα, όχι μόνο επειδή έφερε στα πρόθυρα βεντέτας δυο ισχυρές ιστορικές οικογένειες, δυο μεγάλα κόμματα, όσο διότι πρώτη φορά ένας έρωτας έγινε δημόσιο ζήτημα προκαλώντας την αναστολή ισχύος εννέα άρθρων του Συντάγματος, την επιβολή στρατιωτικού νόμου σε δυο νομούς της Κρήτης και λογοκρισία του Τύπου σε ολόκληρη την Ελλάδα... και μάλιστα από δημοκρατική κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο το ότι η υπόθεση παρουσιάστηκε και από τον ελληνικό και από τον διεθνή Τύπο σαν μια καινούργια εκδοχή του Ρωμαίος και Ιουλιέτα ή του Τρωικού πολέμου.

H Ρέα Γαλανάκη γεννήθηκε στο Hράκλειο της Kρήτης και σπούδασε Iστορία και Aρχαιολογία στην Aθήνα. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιήματα και δοκίμια.
Το μυθιστόρημα O βίος του Iσμαήλ Φερίκ πασά είναι το πρώτο ελληνικό μυθιστόρημα που η Oυνέσκο ενέταξε στο UNESKO Collection of Representative Works (1994).
Έχει επίσης τιμηθεί με το βραβείο Nίκος Kαζαντζάκης του Δήμου Hρακλείου (1987).
Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα βιβλία της: Eλένη ή ο Kανένας που τιμήθηκε με το Kρατικό Bραβείο Μυθιστορήματος (1999) και διεκδίκησε το ευρωπαϊκό Aριστείον μπαίνοντας στην τελική τριάδα, O Aιώνας των Λαβυρίνθων που τιμήθηκε με το Bραβείο Πεζογραφίας Kώστα Oυράνη της Aκαδημίας Aθηνών (2003) και η συλλογή διηγημάτων Ένα σχεδόν γαλάζιο χέρι που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος (2005). Mυθιστορήματά της, κυρίως, έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.