"Γάλα" και "Ιούλιος Καίσαρας" στη Νέα Σκηνή του Εθνικού

21.02.2006
Δύο πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις παρουσιάζονται στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο Θέατρο Χώρα (Αμοργού 20, Κυψέλη), το «Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη και ο «Ιούλιος Καίσαρ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ...
Δύο πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις παρουσιάζονται στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο Θέατρο Χώρα (Αμοργού 20, Κυψέλη), το «Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη και ο «Ιούλιος Καίσαρ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ...

Πιο συγκεκριμένα:

"Το Γάλα" του Βασίλη Κατσικονούρη

Ο Βασίλης Κατσικονούρης επανέρχεται στο Εθνικό Θέατρο μετά το «Καλιφόρνια Ντρίμιν» με ένα καινούριο έργο, που εστιάζει πάνω στο ζήτημα των ανθρώπων που έχασαν την πατρίδα τους και παλεύουν να αποκτήσουν μια καινούρια. Το «Γάλα» δεν είναι ωστόσο ένα κείμενο προσανατολισμένο αποκλειστικά στο κοινωνικό σχόλιο για τους μετανάστες.

Με βάση μια οικογενειακή ιστορία, ο συγγραφέας φωτίζει το συναισθηματικό κόσμο των ηρώων και τις ανησυχίες τους, όπως αυτές πηγάζουν και ίσως πολλαπλασιάζονται μέσα στο αδιέξοδο κοινωνικό περιβάλλον.

Το έργο ανεβαίνει στη Νέα Σκηνή του Εθνικού, στο θέατρο Χώρα σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη, τη μουσική επιμέλεια της παράστασης έχει η Εύα Μανιδάκη, ενώ τους φωτισμούς φρόντισε η Κατερινα Μαραγκουδάκη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάνια Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, Γιάννος Περλέγκας, Μαρία Παπαστεφανάκη

Οι παραστάσεις διαρκέσουν έως τις 30 Απριλίου
Παραστάσεις: Πέμπτη- Παρασκευή- Σαββατο: 21.00 και Κυριακή: 21.00

Τιμές Εισιτηρίων
Κανονικό: 20 € Φοιτητικό: 10 €
Λαϊκή (Πέμπτη Βράδυ)
Κανονικό: 18 € Φοιτητικό: 10 €


"Ιούλιος Καίσαρ" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Ο "Ιούλιος Καίσαρ" γράφτηκε το 1599 και κατατάσσεται στα ιστορικά δράματα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Παρά τον τίτλο του, ουσιαστικός πρωταγωνιστής στο έργο είναι το δίδυμο Μάρκος Αντώνιος και Μάρκος Βρούτος, που συνωμοτούν εις βάρος του αυτοκράτορα στο όνομα της δημοκρατίας, για να οδηγηθούν σε νέα αδιέξοδα και ακόμη πιο βάρβαρες πρακτικές.
Αν και το έργο θεωρείται από τα πιο ισορροπημένα δείγματα γραφής του Σαίξπηρ, στο Εθνικό Θέατρο έχει ανέβει μόνο μία φορά, το 1932, σε σκηνοθεσία του Φώτου Πολίτη.
Φέτος, στη Νέα Σκηνή, στο θέατρο Χώρα το σκηνοθετεί ο Νίκος Καραθάνος στη μετάφραση του Μίνωα Βολανάκη.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Ελλη Παπαγεωργακοπούλου, τη μουσική έγραψε ο Δημοσθένης Γρίβας, ενώ τους φωτισμούς φρόντισε ο Λευτέρης Παυλόπουλος.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Καραθάνος, Γιώργος Οικονόμου, Νικόλας Παπαγιάννης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Γιάννης Στάνκογλου, Μάριος Ιωάννου, Δημήτρης Λιόλιος, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Γιάννης Κότσιφας, Κωνσταντίνος Ασπιώτης κ.α.
Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 14 Απριλίου

Παραστάσεις: Τρίτη- Τετάρτη: 21.00 και Κυριακή: 22.00

Τιμές Εισιτηρίων
Κανονικό: 18 € Φοιτητικό: 10 €


Θέατρο Χώρα
Αμοργού 20 - Κυψέλη
Τηλ. Ταμείου: 210 8673945