Στον Κώστα Γάκη το Βραβείο Δημήτρης Χορν

28.02.2006
Στον Κώστα Γάκη για την ερμηνεία του στην "Κατσαρίδα" του Βασίλη Μαυρογεωργίου απονεμήθηκε τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου το «Βραβείο Δημήτρης Χορν», που θεσμοθέτησε στη μνήμη του ηθοποιού ο Σταμάτης Φασουλής.
Στον Κώστα Γάκη για την ερμηνεία του στην "Κατσαρίδα" του Βασίλη Μαυρογεωργίου απονεμήθηκε τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου το «Βραβείο Δημήτρης Χορν», που θεσμοθέτησε στη μνήμη του ηθοποιού ο Σταμάτης Φασουλής.

Ο νεαρός ηθοποιός παρέλαβε τον χρυσό σταυρό από τον περσινό νικητή του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Νίκο Καρδώνη.

Να σημειωθεί ότι το Βραβείο είναι ετήσιο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άνδρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο αποτελώντας το μοναδικό βραβείο, στον ελληνικό θεατρικό χώρο, που συνοδεύεται με χρηματικό έπαθλο. Ο βραβευθείς πρέπει να είναι απόφοιτος δραματικής σχολής ή να έχει εμφανιστεί για πρώτη φορά στο θέατρο, επαγγελματικά, πέντε χρόνια πριν από την θεατρική περίοδο για την οποία τιμάται.

Την εκδήλωση της απονομής παρουσίασε ο Σταμάτης Φασουλής και προλόγισε ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η Αντινόνη Καράλη). Ο Βασίλης Παπαβασιλείου μίλησε με θέμα «Η σκυταλοδρομία των γενεών και ο Δημήτρης Χορν».


Οι πέντε υποψήφιοι για το φετινό Βραβείο, με αλφαβητική σειρά ήταν οι:

-Κώστας Γάκης για τη συμμετοχή του στο έργο «Κατσαρίδα» του Βασίλη Μαυρογεωργίου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου («Δώμα»- Θέατρο του Νέου Κόσμου).

-Βασίλης Μαυρογεωργίου για τον ρόλο του «Αφρού» και αυτόν του «Αγγελιοφόρου» στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Με το ίδιο μέτρο» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου («Πόρτα»). Επίσης για την ερμηνεία του στην «Κατσαρίδα» σε κείμενο και σκηνοθεσία δική του («Δώμα»-Θέατρο του Νέου Κόσμου), καθώς και για τη συμμετοχή του στους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη (χέλι) σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (Εθνικό Θέατρο).

-Γιώργος Ντούσης για το ρόλο του Γιόχαν Φάτσερ στο έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Αρχείο Γιόχαν Φάτσερ», σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά («Επί Κολωνώ»).

-Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος για το ρόλο του «Οσβαλντ» στο έργο του Ερρίκου Ιψεν «Βρυκόλακες» σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα («Απλό Θέατρο»).