"Ενσωματωμένες φωνές" στην αίθουσα Τέχνης "Αγκάθι"

24.03.2006
"Embeddeb voices- ενσωματωμένες φωνές" είναι ο τίτλος της έκθεσης- εγκατάστασης της Ντίνας Κουμπούλη που παρουσιάζεται στην αίθουσα Τέχνης "Αγκάθι".
"Embeddeb voices- ενσωματωμένες φωνές" είναι ο τίτλος της έκθεσης- εγκατάστασης της Ντίνας Κουμπούλη που παρουσιάζεται στην αίθουσα Τέχνης "Αγκάθι".

Η Ντίνα Κουμπούλη παρουσιάζει πέντε φωτογραφίες και μια ηχητική εγκατάσταση. Όσο αφηγηματικό κι αν είναι το Project, όσο οικεία και αν είναι η ιστορία που διαπραγματεύεται, υπάρχει κάτι, στην ατμόσφαιρα των εικόνων, που δημιουργεί μια αίσθηση παράξενης αποστασιοποίησης.
Το καθησυχαστικό χρώμα του τοίχου, τα ευχάριστα σχέδια των ρούχων και των αντικειμένων, οι στάσεις των σωμάτων, οι αποστάσεις και η επαφή τους, η στατικότητα της πόζας, υφαίνουν μία κατάσταση και ταυτόχρονα την αντι-κατάστασή της. Ο ειρωνικός ρεαλισμός που εντείνεται μέσα τους, δεν τις αφήνει να είναι νοσταλγικές, δεν αφήνει την εγκατάσταση να γίνει διδακτική. Η ειρωνεία σαν μέρος της αφήγησης, δεν έγκειται στην ενσωμάτωση δύο αντιθετικών τοπικών πραγματικοτήτων, ούτε στη χρονική τους διαφοροποίηση. Είναι τοποθετημένη, στον χώρο του διαλόγου μεταξύ εικόνας και ήχου, στον κοινό τους χώρο.

Η Ντίνα Κουμπούλη γεννήθηκε στην Αθήνα και εκθέτει τη δουλειά της από το 1992. Η θεατρική φωτογραφία και η φωτογραφία - ρεπορτάζ ανήκουν στον κύκλο των ενδιαφερόντων της.

Διάρκεια έκθεσης: 23-31 Μαρτίου

Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 11.00-13.30 και 18.30-20.30