"Μαργαρίτες" από το θέατρο Τσέπης

04.05.2006
Η θεατρική ομάδα ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ανεβάζει για τρεις παραστάσεις στα πλαίσια του festival, το έργο του Roberto Atayante: Κυρία Μαργαρίτα σε σκηνοθεσία Φάνη Λαμπρόπουλου με πρωταγωνίστριες τις Άννα Μακρή και Κωνσταντίνα Σταθοπούλου.
Η θεατρική ομάδα ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ανεβάζει για τρεις παραστάσεις στα πλαίσια του festival, το έργο του Roberto Atayante: Κυρία Μαργαρίτα σε σκηνοθεσία Φάνη Λαμπρόπουλου με πρωταγωνίστριες τις Άννα Μακρή και Κωνσταντίνα Σταθοπούλου.

O σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει χαρακτηριστικά : «Το «Θέατρο Τσέπης» ή "Pocket Theatre" ως ευρύτερη σύλληψη υποδηλώνει την εξουδετέρωση της σταθερής εγκατάστασης και προσδίδει μια διάθεση κινητικότητας. Συνεπώς και η έκτασή του σε αντιδιαστολή με το επίσημο θέατρο είναι σαφώς περιορισμένη καθώς και τα σκηνικά λιτά σε ένδειξη ευχέρειας της μεταφοράς των υλικών της ιδέας.
Ο Roberto Atayante απο τη Βραζιλία, σε ηλικία 21 ετών έγραψε το θεατρικό έργο "Madame Marguerite" το 1970.
Η «Κυρία Μαργαρίτα» συνθέτει με μία υπερχρονική αξία τη συλλογική συνείδηση του ανθρώπου, ενσωματωμένη στο οργανωμένο σύνολο, όπου και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα χαρακτηριστικά που ασκεί κάθε ανάλογο ύφος κυριαρχίας. Η ακεραιότητα της κυρίας Μαργαρίτας εκκρίνει ποικίλα σύμβολα και η ιδιοσυγκρασία της είναι αμφίσημη. Είναι η δασκάλα με τη διττή μάσκα, αφενός μεν του έλλογου πλάσματος που διδάσκει, αφετέρου δε του όντος που σκέπτεται άρα υπάρχει. Η γλώσσα της μεταφέρει το τραγικό άλγος της ανήσυχης ψυχής της, άφθονη από αγωνία για τη μεγάλη της επιθυμία να προετοιμάσει τους μαθητές, όχι για αυτό που υποψιάζονται ότι υπάρχει στη ζωή, αλλά για εκείνο που πραγματικά περιμένει εκεί έξω στα εγκόσμια. Δύο διαφορετικές περίοδοι 1970 και το παρόν μας 2006, δημιουργούν την ψυχοσύνθεση της κυρίας Μαργαρίτας ανακλώντας και την κοινωνική υπόσταση της κάθε εποχής αντίστοιχα. Συστοίχως η αυστηρή, βάναυση συντηρητική δασκάλα (Άννα Μακρή) και η τρυφερή, μειλίχια, προοδευτική (Κωνσταντίνα Σταθοπούλου).
Για τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από το Φεστιβάλ του Θεάτρου Τσέπης, το έργο έχει υποστεί προσαρμογή χρόνου στα 50 λεπτά αντί της μεγαλύτερης κανονικής διάρκειάς του’’.

Σκηνοθεσία: Φάνης Λαμπρόπουλος
Παίζουν: Άννα Μακρή, Κωνσταντίνα Σταθοπούλου
Παραστάσεις: Κυριακή 7 Μαΐου 20:30 (Forum), Τετάρτη 10 Μαΐου 21:30 & Πέμπτη 11 Μαΐου 23:00
Θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ
Είσοδος: 10€ και 7€ φοιτητικό
Κρατήσεις θέσεων: 210 646 0748