Λουτρό με τη Μαρία Σολωμού και τον Κρατερό Κατσούλη(***)

19.05.2006
«Τo λουτρό» του Βρετανού Chris Johnston παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο Τόπος Αλλού. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση της Μίνας Αδαμάκη που ταυτόχρονα επιχειρεί και την πρώτη της σκηνοθεσία με τη Μαρία Σολωμού και τον Κρατερό Κατσούλη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το έργο: Η μητέρα της Σάντρα πεθαίνει ξαφνικά και αυτή ανήμπορη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της περίστασης καλεί τον πρώην φίλο της Μάικ για να της συμπαρασταθεί, αλλά και να τη βοηθήσει σε όλα τα πρακτικά ζητήματα. Ο Μάικ, που δουλεύει στη νομική υπηρεσία της Διεθνούς Αμνηστίας, σπεύδει κοντά της παρά το γεγονός ότι πλέον έχει γυναίκα και παιδί. Και οι δύο βυθίζονται σε μία γεμάτη με νερό μπανιέρα και με χιούμορ, συγκίνηση και κυρίως ευαισθησία μας «ξεναγούν» στο λαβύρινθο των ανθρώπινων σχέσεων, στο αβάσταχτο της ζωής και του έρωτα...

Οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης και οι άλλοι:
«Τo λουτρό» του Βρετανού Chris Johnston παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο Τόπος Αλλού.
Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση της Μίνας Αδαμάκη που ταυτόχρονα επιχειρεί και την πρώτη της σκηνοθεσία με τη Μαρία Σολωμού και τον Κρατερό Κατσούλη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Το σκηνικό και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Μίκα Πανάγου, τους φωτισμούς ο Νίκος Καμτσής. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Άκης Γουρζουλίδης

Η γνώμη μας
Μας εξέπληξαν οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών, της Μαρίας Σολωμού και του Κρατερού Κατσούλη, οι οποίοι ανέδειξαν και έδωσαν μία φρέσκια πνοή στο κάπως αδύναμο και χωρίς εκπλήξεις έργο του Chris Johnston. Και οι δύο μας έπεισαν απόλυτα και μας κέρδισαν με την παρουσία τους, ενώ και η μεταξύ τους χημεία λειτούργησε πολύ θετικά.
Η Μαρία Σολωμού ως Σάντρα είναι πληγωμένη, γλυκιά, ανασφαλής, απροστάτευτη και εύθραυστη. Γυμνή από τα πρώτα λεπτά της παράστασης, επιζητεί την επαφή με τον Μάικ, τον πιέζει να έρθει κοντά της, προσπαθεί να τον αποενοχοποιήσει και -ίσως- να τον κερδίσει.
Ο Κρατερός Κατσούλης από την άλλη πλευρά πιο μαζεμένος και επιφυλακτικός. Προσπαθεί να καταπνίξει τα συναισθήματά του και αναλώνεται σε τυπικές συζητήσεις και διαδικασίες. Ο Μάικ απογυμνώνεται αρκετά αργότερα. Γυμνοί και οι δύο μέσα στην λευκή μπανιέρα που δεσπόζει στο σκηνικό προσπαθούν να καταφέρουν το πιο δύσκολο.... να ξεγυμνώσουν τις ψυχές τους και να έρθουν σε ουσιαστική επαφή.
Αρκετά συμπαθητική - με κλισέ που λίγο ενόχλησαν, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι συχνά διακόπτεται η ροή του έργου, αλλάζει ο φωτισμός και ακούγεται ένα "συμβολικό" τραγούδι - είναι και η σκηνοθεσία της Μίνας Αδαμάκη που έδωσε στους δύο ηθοποιούς το χώρο, αλλά και τον τρόπο να «ξεδιπλώσουν» τους χαρακτήρες τους με επιτυχία.


Σε ποιον απευθύνεται: Σε όλους, αλλά κυρίως σε εκείνους που έχουν χάσει τον μεγάλο τους έρωτα και μέσα τους υπάρχει ενα "γιατί"...



Πότε να πάω και που να παρκάρω:
Το Θέατρο ΤόΠΟΣ ΑΛΛΟύ βρίσκεται στην Κυψέλη στην οδό Κεφαλληνίας 17, όπου το παρκάρισμα φαντάζει πράγμα αδύνατο εκτός και αν επιλέξετε να εξυπηρετηθείτε από τα πολλά ιδιωτικά πάρκινγκ της περιοχής! Οπότε προτιμήστε τις δημόσιες συγκοινωνίες ή τα ταξί.

Παραστάσεις:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 9.30 μ.μ.,
Κυριακή, Δευτέρα 8.00 μ.μ.
Το θέατρο αργεί κάθε Τετάρτη.
Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 4 Ιουνίου
Διάρκεια: 1.20’
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 20 €
Ώρες ταμείου: 5.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ.
Ειδικές τιμές: Κάθε Δευτέρα για γυναίκες και θεατές άνω των 65 ετών : 15 €
Για φοιτητές, σπουδαστές, νέους κάτω των 19 ετών, στρατιώτες και αλλοδαπούς
θεατές σε όλες τις παραστάσεις του θεάτρου: 15 €
Για ομαδικές κρατήσεις από 8 άτομα και άνω: 15 €
Προσφορά: Σε κάθε παρέα των τριών ατόμων/εισιτηρίων δωρεάν ένα πρόγραμμα της παράστασης


Γεωργία Οικονόμου