O David Copperfield στην Ελλάδα!

05.06.2006
Και όμως! Οι φήμες είναι αληθινές. Ο μεγαλύτερος μάγος όλων των εποχών επιτέλους για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Από τη 1η έως και την 6η Νοεμβρίου η μαγεία θα λάμψει στην Ελλάδα από το κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Ολυμπιακό Ακίνητο Tae Kwon Do) για περιορισμένες παραστάσεις.
Τι: Ο David Copperfield με την παράστασή του "An Intimate Night Of Grand Illusion"
Πότε: 1 έως 6 Νοεμβρίου
Που: Κλειστό Π/ Φαλήρου. Ολυμπιακά Ακίνητα - Tae Kwon Do
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 1 Νοεμβρίου: 22:00
Πέμπτη 2 Νοεμβρίου: 22:00
Παρασκευή 3 Νοεμβρίου: 22:00
Σάββατο 4 Νοεμβρίου: 19:30 & 23:00
Κυριακή 5 Νοεμβρίου: 18:30 & 22:00
Δευτέρα 6 Νοεμβρίου: 22:00

ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
210 88 40 600
Internet: www.tickenet.gr
Virgin Megastores
Aθήνα: Σταδίου 7-9, Σύνταγμα (Τηλ: 210 33 14 788, ΔΕ-ΠΑ 10:00-20:00, ΣΑΒ 10:00-19:00)
Μαρούσι: Φραγκοκλησιάς & Γρανικού, Village Center (Tηλ: 210 61 06 041, ΔΕ-ΚΥ 11:00-21:00)
Ρέντης: Π. Ράλλη & Θηβών - Village Park (Τηλ: 210 4251 760, ΔΕ-ΣΑ 11:00-21:00, ΚΥ 14:00-21:00)
Γλυφάδα: Δούσμανη 26 (Τηλ: 210 89 44 420, ΔΕ-ΣΑΒ 11:00-19:00)


‘‘David Copperfield: An Intimate Night Of Grand Illusion’: ένα συγκλονιστικό γεγονός που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου, ένα show που αγγίζει την καρδιά και το μυαλό των θεατών. Επιδεικνύοντας την οξεία αίσθηση του χιούμορ του, ο Copperfield χαράζει μια νέα εποχή και απογειώνει την τέχνη του σε μία πολύ υψηλή και παγκόσμια, αλλά ταυτόχρονα οικεία και προσωπική διάσταση: μία νύχτα θαυμάτων που απλά θα σας μείνει αξέχαστη...

Από τη 1η έως και την 6η Νοεμβρίου η μαγεία θα λάμψει στην Ελλάδα από το κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Ολυμπιακό Ακίνητο Tae Kwon Do) για περιορισμένες παραστάσεις.

Ο μεγαλύτερος μάγος όλων των εποχών έρχεται για να μαγέψει το αθηναϊκό κοινό. Τα μαγικά του επιτεύγματα; Πολλά και μοναδικά.

Έχει εξαφανίσει το Άγαλμα της Ελευθερίας μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων Νεοϋορκέζων, έχει περπατήσει μέσα από το Σινικό Τείχος, ανυψώθηκε μόνος του κατά μήκος του Grand Canyon, έχει εξαφανίσει το Orient Express συνολικού βάρους 70 τόνων, κατάφερε να βγει από ένα κτίριο που είχε πιάσει φωτιά και να γλιτώσει με μια βουτιά στους καταρράκτες του Νιαγάρα.
Ο άνθρωπος που έσπασε το στερεότυπο του μάγου - οικείος, πνευματώδης και πάνω απ’ όλα κορυφαίος entertainer - με τη νέα του προσέγγιση απέναντι σε αυτή την πανάρχαια τέχνη άλλαξε τον τρόπο που βλέπουν τη μαγεία οι άνθρωποι σήμερα.
Οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις, βραβευμένες με 19 Emmy Awards, έχουν πάντα την υψηλότερη τηλεθέαση. Οι εκπομπές του έχουν προβληθεί σε 40 χώρες και έχουν προσεγγίσει περίπου 3 δισεκατομμύρια τηλεθεατές. Χαρισματικός και γοητευτικός, με προσωπικότητα που μαγνητίζει, ο David Copperfield κατέχει το ρεκόρ εισιτηρίων στα χρονικά του Broadway καθώς υπολογίζεται ότι τον έχουν παρακολουθήσει 20 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

‘‘Για να μπορεί η μαγεία να έχει απήχηση,’’ εξηγεί ο Copperfield, ‘‘πρέπει να εξελίσσεται συνεχώς και με τέτοιον τρόπο, ώστε να συμβαδίζει, ή ακόμα και να ξεπερνάει μια καλή κινηματογραφική ταινία ή θεατρική παράσταση. Έχω εστιάσει τη δουλειά μου σε αυτό που οι άνθρωποι πραγματικά ονειρεύονται και πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εμάς, δεν ονειρευόμαστε να βγάζουμε ένα κουνέλι από ένα καπέλο... Αυτό που πραγματικά συγκινεί τους ανθρώπους, είναι να κάνεις τα όνειρά τους πραγματικότητα, όνειρα που όλοι σχεδόν κάνουν, όνειρα που δεν πιστεύουν πως μπορούν να πραγματοποιηθούν. Αυτό ακριβώς γίνεται και στον κινηματογράφο: οι θεατές παρακολουθούν τα όνειρα των ηρώων να γίνονται πραγματικότητα και ταυτίζονται με αυτούς.’’

Και ο Copperfield προσθέτει: "Στην παράστασή μου, το κοινό παρακολουθεί τα όνειρά του να γίνονται πραγματικότητα μπροστά στα μάτια όλων και μάλιστα σε τρεις διαστάσεις. Είναι μία interactive εμπειρία με σκοπό την εκπλήρωση ονείρων και επιθυμιών και κάτι ανάλογο δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Η παράσταση απευθύνεται σε πραγματικούς ανθρώπους που, ας πούμε, ονειρεύονται να ξανασμίξουν με ένα αγαπημένο τους πρόσωπο που πίστευαν ότι δε θα έβλεπαν ποτέ ξανά. Η επιθυμία τους γίνεται πραγματικότητα, και όλο αυτό παίρνει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια χιλιάδων θεατών."

Και συνεχίζει: "η παράστασή μου είναι εμπνευσμένη εν μέρει από μία ανεκπλήρωτη επιθυμία του παππού μου, που μοιράζονται και πολλοί ακόμα άνθρωποι: να κερδίσουν το λαχείο και τελικά να αποκτήσουν το ένα και μοναδικό αντικείμενο που πάντα επιθυμούσαν! Ονομάζουμε την παράσταση «Μία Οικεία Νύχτα των Μεγάλων Ψευδαισθήσεων» γιατί πρόκειται για μια διαδραστική σχέση με το κοινό το οποίο συμμετέχει στην παράσταση και οι θεατές καλούνται να συμμετάσχουν σε μαγικά κατορθώματα που ακροβατούν μεταξύ μαγείας και πραγματικότητας... Για παράδειγμα, σε ένα κομμάτι της παράστασης το κοινό ανακαλύπτει πώς να προβλέψει τους τυχερούς αριθμούς του λαχείου!.."

Μεταξύ άλλων, στην παράσταση που θα έρθει στην Αθήνα περιλαμβάνονται και τα εξής νούμερα:
SQUEEZEBOX
Εδώ ο Copperfield περνάει τη λιποαναρρόφηση σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο, καθώς ο ύψους 1,83 "Βασιλιάς της Μαγείας" κατορθώνει και στριμώχνεται σε ένα χώρο που θα χωρούσε μέσα σε ένα κουτί παπουτσιών!

REUNION
Ο Copperfield δίνει την ευκαιρία σε έναν θεατή να κάνει το ταξίδι των ονείρων του... Στην "Επανασύνδεση", ένα άτομο που επιθυμούσε εδώ και καιρό τη συμφιλίωση με κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο, κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, μέσα από τα πιο εντυπωσιακά, συγκινητικά, μαγικά κόλπα που έχουν επινοηθεί ποτέ. Ενώ στέκεται πάνω σε ένα γερανό μαζί με τον Copperfield και αιωρείται πάνω από τα κεφάλια του κοινού, ο ήρωάς μας εξαφανίζεται με έναν απίστευτο τρόπο, και επανεμφανίζεται λίγο αργότερα στο ονειρικό τοπίο που ο ίδιος έχει ελεύθερα επιλέξει. Το να περάσει κάποιος σε δευτερόλεπτα από τα καθίσματα του θεάτρου στην εξωτική Χονολουλού, στη Τζαμάικα ή στη Χαβάη είναι μια μαγική εμπειρία... Ένα προκλητικό μαγικό κατόρθωμα.. ‘‘Reunion?! Και οι αποδείξεις που ο Copperfield χρησιμοποιεί, είναι τόσο αδιαμφισβήτητες, που θα έκαναν και τον Johnny Cochran να ζηλέψει...

KILLER
Σε μία "unplugged" στιγμή της παράστασης, ο Copperfield εκτελεί ένα close up σε απόσταση αναπνοής από έναν θανατηφόρο μαύρο αφρικανικό σκορπιό. Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ταυτόχρονα επικίνδυνα μαγικά που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ, μια αξέχαστη επίδειξη ταχυδακτυλουργικών δεξιοτήτων, σε ένα μαγικό που δεν πρέπει ποτέ να δοκιμάσει κανείς σπίτι του!

MAN VERSUS STEEL
Ο David έχει περάσει μέσα από το Σινικό Τείχος. Αυτή τη φορά, θα το κάνει λίγο πιο αργά και αντί να περπατήσει, θα περάσει μέσα από παχύ στέρεο ατσάλι, αποδεικνύοντας ότι τα όνειρα και η θέληση μπορούν να καταρρίψουν κάθε εμπόδιο.

THIRTEEN
Μία από τις πιο περιζήτητες δημιουργίες του Copperfield, είναι αυτή όπου δεκατρία άτομα από το κοινό επιλεγμένα με τυχαίο τρόπο εξαφανίζονται, αφήνοντας πίσω τους φίλους και συγγενείς να αναρωτιούνται αν θα πρέπει να χειροκροτήσουν ή να αναρτήσουν τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους στους πίνακες των αγνοουμένων. Οι φόβοι τους όμως πολύ γρήγορα ανακουφίζονται, όταν αυτά τα δεκατρία άτομα επανεμφανίζονται ακαριαία, σε μέρη που δεν θα μπορούσαν ούτε καν να φανταστούν.

UNDERWEAR SWITCH
Εδώ ο Copperfield έχει διεισδύσει στον κατάλογο του καταστήματος γυναικείων εσωρούχων Victoria Secret και με την «Αλλαγή Εσωρούχων» - με ξεκαρδιστικό τρόπο -, κάνει πράξη το όνειρο των αγοριών σε όλο τον κόσμο. Στο σημείο αυτό πείθει δύο εθελόντριες από το κοινό να του δανείσουν ‘‘ένα προσωπικό τους είδος ρουχισμού’’ για μία μαγική ανταλλαγή που ο David δεν κουράζεται ποτέ να πραγματοποιεί. Πιθανότατα πρόκειται για το πιο εκπληκτικό από όλα: ένα μαγικό για όλη την οικογένεια!