Οι μοναδικοί Shaolin στο Λυκαβηττό!

05.06.2006
Η ομάδα που είναι η επικρατέστερη για την παρουσίαση ενός μοναδικού show στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, η The Shaolin Legend, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Λυκαβηττού για τρεις μοναδικές παραστάσεις στις 12, 13 και 14 Ιουλίου.
Τι: THE SHAOLIN LEGEND
Που: Θέατρο Λυκαβηττού
Πότε: 12, 13 Ιουλίου και λόγω μεγάλης προσέλευσης θεατών και 14 Ιουλίου!
Τα εισιτήρια κοστίζουν 20 Ευρώ (φοιτητικό) 30 Ευρώ (Γ διάζωμα), 40 Ευρώ (Β’ διάζωμα) και 50 Ευρώ (αριθμημένες θέσεις). Εισιτήρια προπωλούνται σε όλα τα δισκοπωλεία Virgin, στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο, Συγγρού 143 και τηλεφωνικά με πιστωτική κάρτα στο 210-9315600.
Το επίσημο site της αυθεντικής ομάδας shaolin είναι το www.shaolin.gov.cn  

Η ομάδα που είναι η επικρατέστερη για την παρουσίαση ενός μοναδικού show στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, η The Shaolin Legend, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Λυκαβηττού για δύο μοναδικές παραστάσεις στις 12, 13 και 14 Ιουλίου!


Οι παρακάτω έχουν κερδίσει από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση των Shaolin την Παρασκευή 14 Ιουλίου:

Μητσόπουλος Γιάννης, Κανελλέα Ρεβέκκα, Σουλιώτης Συμεών, Διονύσης Μπεκατώρος, Πάτρα Αγγελική

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με mail για τον τρόπο που θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους!


THE SHAOLIN LEGEND από την επαρχία HENAN:
Ίσως να είναι η πιο εντυπωσιακή ομάδα Shaolin μοναχών. Έρχεται πρώτη φορά στην χώρα μας κατευθείαν από την πόλη θρύλο των shaolin. Είναι οι Shaolin από την επαρχία Χενάν και το όρος Σονγκσάν με το εκπληκτικό Shaolin Temple (Ναός Σαολίν) που εδώ και 1500 χρόνια αποτελεί το διάσημο μοναστήρι των Shaolin. Είναι ίσως η καλύτερη ομάδα Shaolin αποτελούμενη από βουδιστές μοναχούς που ζουν στην μακρινή Κίνα και έρχονται να παρουσιάσουν μια μοναδική παράσταση που συνδυάζει θέατρο, χορό και πολεμικές τέχνες και διηγείται ουσιαστικά την ιστορία τους, που χάνεται στα βάθη του χρόνου και εξηγεί τις φιλοσοφίες τους, που δένονται σε μια αέναη αναζήτηση για το θείο. Ψάχνοντας μέσα στην ομίχλη του χρόνου ο ερευνητής θα βρει στο χώρο των πολεμικών τεχνών ένα θρύλο. Τον θρύλο για τα μοναστήρια Σαολίν της Κίνας.

Ως ιδρυτής της πολεμικής τέχνης των Σαολίν θεωρείται ο μοναχός βουδιστής BODHIDARMA ο οποίος πέρασε στην Κίνα από τις Ινδίες. Ίδρυσε ένα σύστημα ψυχοσωματικής πειθαρχίας το οποίο αργότερα μετασχηματίζεται στα διάφορα είδη πολεμικών τεχνών που επικρατούν στην Ανατολή.

Η ύπαρξη τους δεν αμφισβητείται ιστορικά και τα κατορθώματα αυτών των περίφημων μοναχών πολεμιστών φθάνουν τα όρια του μύθου. Με 35 άτομα επί σκηνής, μαγικά κουστούμια και εντυπωσιακά σκηνικά, ο μύθος των Σαολίν θα μας συναρπάσει...