"Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι" στο Θέατρο Πέτρας

06.09.2006
Το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι» παρουσιάζει ξεχωριστή πλοκή που μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον των παιδιών κάθε ηλικίας μιας που η υπόθεση του έργου θυμίζει παραμύθι
Πότε: Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, 21.00
Που: Θέατρο Πέτρας
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι» παρουσιάζει ξεχωριστή πλοκή που μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον των παιδιών κάθε ηλικίας μιας που η υπόθεση του έργου θυμίζει παραμύθι.
Ένα πρωτότυπο διώροφο σκηνικό έχει στηθεί, το οποίο με διάφορα στοιχεία αλλάζει χώρους από τους ίδιους τους ηθοποιούς και παίρνει διάφορες μορφές ανάλογα με τις ανάγκες του έργου. Και βέβαια, όπως πάντα, οι φωτισμοί θα παίζουν ιδιαίτερο ρόλο.
Τα κουστούμια της παράστασης πλούσια όπως πάντα, πολύχρωμα , παραμυθένια και κοντά στο ύφος της εποχής, όπως η μουσική και τα τραγούδια που θα είναι βασισμένα σε αυθεντικά Σαιξπηρικά τραγούδια και αναγεννησιακές μπαλάντες.
Η θεατρική διασκευή έχει γίνει με τον ξεχωριστό τρόπο που η Κάρμεν Ρουγγέρη έχει αποδείξει ότι ξέρει, δηλαδή με πολλές εκπλήξεις, με διαλόγους γεμάτους χιούμορ και με μηνύματα χωρίς διδακτισμό.
Τέλος, διαλεκτοί ηθοποιοί χορεύουν, τραγουδούν, κάνουν ξιφασκία και ερμηνεύουν τους 60 περίπου ρόλους του έργου - πάντα με ξεχωριστό κέφι, κυρίως με σεβασμό για τα παιδιά?.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Κάρμεν Ρουγγέρη (Κείμενο ? Σκηνοθεσία)
Χριστίνα Κουλουμπή (Σκηνικά ? Κοστούμια)
Πέτρος Γάλλιας (Χορογραφίες)
Γιάννης Μακρίδης (Μουσική)
Ανδρέας Κουλουμπής (Στίχοι Τραγουδιών)
Σάκης Μπιρμπίλης (Φωτισμοί)
Κωνσταντίνος Μπουμπούκης (Σπαθογραφίες )
Μάρκος Τσούμας (Βοηθός Σκηνοθέτη)
Έρρικα Αλαμάνου (Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου)
Χρύσα Οικονομάκη (Βοηθός Μουσικού)
HΘΟΠΟΙΟΙ : Αλευράς Θανάσης, Βλάχου Μαρία, Βογιατζής Πολύδωρος, Δημητροκάλης Αντώνης, Ευστρατιάδης Θοδωρής, Ζήκος Λουκάς, Κωτσόπουλος Σπύρος Κώτσαρης Δημήτρης, Μποκολίνη Μυρτώ, Παπαδοπούλου Ελεάνα, Τσαγκαράκη Γιούλη, Χατζάς Άγγελος