"Αστικά τοπία" του Πάνου Βαρδάκα στη Βαβέλ

06.11.2006
Τα "Αστικά τοπία" του Πάνου Βαρδάκα παρουσιάζονται στον εικαστικό χώρο του βιβλιοπωλείου Βαβέλ, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. Είκοσι πέντε έγχρωμες φωτογραφίες, ντοκουμέντα/μαρτυρίες από τα ταξίδια του καλλιτέχνη καταδείχνουν το κοινό χαρακτηριστικό των μεγάλων πόλεων: το κενό του αστικού τοπίου ακόμα και όταν αυτό είναι κατοικημένο.
Τα "Αστικά τοπία" του Πάνου Βαρδάκα παρουσιάζονται στον εικαστικό χώρο του βιβλιοπωλείου Βαβέλ, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ.

Είκοσι πέντε έγχρωμες φωτογραφίες, ντοκουμέντα/μαρτυρίες από τα ταξίδια του καλλιτέχνη καταδείχνουν το κοινό χαρακτηριστικό των μεγάλων πόλεων: το κενό του αστικού τοπίου ακόμα και όταν αυτό είναι κατοικημένο.
Ως αναγνώστης και καταγραφέας τόπων, συλλέκτης ιδιαίτερων λεπτομερειών, ο Πάνος Βαρδάκας μας καλεί ακόμα να διαβάσουμε τον ειδικό ψυχισμό των αστικών τοπίων, την εικαστική ιδιαιτερότητα των μορφών τους, τα ατομικά χαρακτηριστικά τους, με δύο λόγια τα στοιχεία που ορίζουν την μοναδικότητα της εικόνας.

Στον κατάλογο της έκθεσης η ιστορικός τέχνης κ. Χριστίνα Πετρηνού αναφέρεται «στα εύστοχα, λιτά και περιεκτικά καδραρίσματά του, στον τρόπο με τον οποίο απομονώνει και μεγεθύνει μια όψη της πραγματικότητας αποκλείοντας κάθε ασάφεια, φλυαρία». Και συνεχίζει «ο Βαρδάκας μεταμορφώνεται σ’ ένα συλλέκτη εφήμερων στιγμών τις οποίες μας μεταδίδει μέσα από τη δική του, προσωπική οπτική γωνία. Με μια λέξη πρόκειται για μια πολύ ευαίσθητη και με μεγάλη λεπτότητα επινοημένη πραγματικότητα».

Βιβλιοπωλείο Βαβέλ: οδός Λόντου 1 και Ζωοδόχου Πηγής (από Σόλωνος).
Διάρκεια 14 Νοεμβρίου-9 Δεκεμβρίου 2006.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Σάββατο 10.30-15.00, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 17.00-20.00