Κέρδισε η Ουκρανή που ζωγραφίζει στην άμμο!

09.10.2009
Η ντροπαλή 24χρονη Kseniya Simonova έκανε μια χώρα να κλαίει από συγκίνηση, με τα σχέδιά της στην.... άμμο, κερδίζοντας τελικά στον τελικό του τηλεοπτικού σόου "Ουκρανία Έχεις Ταλέντο".

Η συνεσταλμένη 24χρονη Kseniya Simonova έκανε μια χώρα να κλαίει από συγκίνηση, με τα σχέδιά της στην.... άμμο, κερδίζοντας τελικά στον τελικό του τηλεοπτικού σόου "Ουκρανία Έχεις Ταλέντο".

Το ταλαντούχο κορίτσι δεν συγκίνησε μόνο τους 13.000.000 θεατές που την παρακολούθησαν στην ουκρανική τηλεόραση, αλλά προκάλεσε και διεθνή αίσθηση, ενώ τα βίντεό της στο Youtube έχουν συγκεντρώσει πάνω από 4.000.000 κλικς.

Η νίκη της την έκανε πλουσιότερη κατά 125.000 δολ. περίπου, αλλά εκείνη δηλώνει ότι τα χρήματα θα πάνε για... καλό σκοπό: "Δήλωσα συμμετοχή για να βοηθήσω ένα παιδί, το οποίο χρειαζόταν να υποβληθεί σε εγχείρηση. Δεν είχα σκοπό να κάνω όλη τη χώρα να κλάψει".

Η Kseniya, που πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Μάιο, χρησιμοποιεί ένα φαινομενικά απλό κουτί με άμμο για να ζωγραφίσει πανέμορφες εικόνες, που διηγούνται με τρυφερό λυρισμό την πολύπαθη ιστορία της πρώην σοβιετικής χώρας.

Με τη βοήθεια της άμμου και με την αξιοθαύμαστη ακρίβεια των ακροδακτύλων της, η Simonova δημιουργεί υπέροχα πορτρέτα, που απεικονίζουν τις ανθρώπινες απώλειες από τη γερμανική εισβολή του 1941.

Ένα ζευγάρι κάθεται σε ένα παγκάκι κάτω από έναν ουρανό γεμάτο αστέρια.

Ξαφνικά, η ευτυχισμένη σκηνή αντικαθίσταται από θλιμμένα πρόσωπα, καθώς ο ουρανός γεμίζει αεροπλάνα.

'Ενα μωρό και η γυναίκα χαμογελά ξανά, αλλά η μαυρίλα του πολέμου έρχεται καθώς η Σιμόνοβα πετάει με αριστοτεχνικές κινήσεις χούφτες άμμου πάνω στην οθόνη και μετατρέπει το πρόσωπο σε γυναίκα που θρηνεί, και τελικά η εικόνα παίρνει τη μορφή του Αγνώστου Στρατιώτη της Ουκρανίας.

Το εξωτερικό σκηνικό αποκτάει πλαίσιο... γίνεται παράθυρο και ένας θεατής κοιτάει το μνημείο μέσα από ένα σπίτι.

Τελευταίο "πλάνο", μια μητέρα και το παιδί της εμφανίζονται μέσα στο σπίτι και ένας άνδρας στέκει έξω από αυτό... με τα χέρια του πάνω στο τζάμι μάς λέει "αντίο"!!!

Απολαύστε τη γλυκύτατη Kseniya εν δράσει...

Χ.Τ.