H Τracey Moffat στη γκαλερί Καμχή!

25.10.2001
H αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Τρέισυ Μόφφατ στην Ελλάδα. Η Μόφφατ γεννήθηκε στην Αυστραλία το 1960. Έχει εκθέσει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε μουσεία και γκαλερί στην Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική. Η δουλειά της περιστρέφεται γύρω από τη φωτογραφία, το βίντεο και τις ταινίες. Η έκθεση αυτή θα παρουσιαστεί παράλληλα και στην αίθουσα Λ.Α της Φρανκφούρτης, στην Ρόζλυν Οξλυ στο Σίδνεϋ και στην Πωλ Μόρρις στη Νέα Υόρκη.
H αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Τracey Moffat στην Ελλάδα.
Η Moffat γεννήθηκε στην Αυστραλία το 1960. Έχει εκθέσει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε μουσεία και γκαλερί στην Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική. Η δουλειά της περιστρέφεται γύρω από τη φωτογραφία, το βίντεο και τις ταινίες. Η έκθεση αυτή θα παρουσιαστεί παράλληλα και στην αίθουσα Λ.Α της Φρανκφούρτης, στην Ρόζλυν Οξλυ στο Σίδνεϋ και στην Πωλ Μόρρις στη Νέα Υόρκη.
Η τελευταία σειρά φωτογραφιών με τον τίτλο "Τέταρτος" ξεκίνησε το 1997, όταν της πρότειναν να είναι η επίσημη φωτογράφος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2000 του Σίδνεϋ. Το γεγονός αυτό της έδωσε την αφορμή να φωτογραφίσει τα γεγονότα με το δικό της τρόπο, να φωτογραφίσει τους χαμένους περιορίζοντας όμως το ενδιαφέρον της στον "Τέταρτο".
Σύμφωνα με την Τracey Moffat το να έρθει κανείς κάποιος Τέταρτος σε μία κούρσα Ολυμπιακών Αγώνων είναι πιο τραγικό ακόμα και από το να έρθει κάποιος τελευταίος- το οποίο περιέχει μία δόση "διεστραμμένης δόξας"-, επειδή ο Τέταρτος μόλις έχει χάσει ένα μετάλλιο, τα έχει σχεδόν καταφέρει.
Ωστόσο, η σειρά "Τέταρτος" δεν είναι ένα τρομερό ντοκουμέντο των Ολυμπιακών Αγώνων 2000 του Σίδνεϋ. Όπως η ίδια η Μόφφατ αναφέρει: " Νομίζωότι προσπαθώ να πω κάτι μεγάλο για το διαγωνισμό γενικά. Ότι είναι ωραίο να προσπαθείς. Ότι το να φτάνεις σε έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων είναι μεγάλο κατόρθωμα. Το να σηκώνεσαι και να περπατάς στο δρόμο είναι μεγάλο κατόρθωμα. Να ξυπνάς και να αντιμετωπίζεις άλλη μια χυδαία μέρα είναι μεγάλο κατόρθωμα. Ακόμα και να σκεφτείς τι θα κάνεις την επόμενη μέσα είναι μεγάλο".
Η σειρά που θα παρουσιαστεί αποτελείται από 26 έργα, μελάνι και καμβά.
Σημειώνεται ότι η έκθεση συμμετέχει σο Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας.

Διάρκεια έκθεσης: 16 Οκτωβρίου- 30 Νοεμβρίου
Ωρες λειτουργίας: Τετάρτη- Πέμπτη- Παρασκευή: 12.00- 20.00
Σάββατο: 12.00-17.00.
Τις υπόλοιπες μέρες λειτουργεί κατόπιν συννενόησης