Όχι Παίζουμε στα Εξάρχεια

22.06.2007
Για 25 παραστάσεις, η θεατρική ομάδα «Όχι Παίζουμε» παρουσιάζει στο θέατρο της Οδού Καλλιδρομίου 68, στα Εξάρχεια, το έργο του Άκη Δήμου «Το αίμα που μαράθηκε».

Για 25 παραστάσεις, η θεατρική ομάδα «Όχι Παίζουμε» παρουσιάζει το έργο του Άκη Δήμου «Το αίμα που μαράθηκε», γραμμένο για την ομάδα και βασισμένο στο μυθιστόρημα «Κερένια Κούκλα» του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου.

Το έργο διαδραματίζεται σ' ένα ευρύχωρο λευκό κτίριο, στο λόφο του Στρέφη, όπου άνθρωποι και φαντάσματα συγκατοικούν. Καταχωνιασμένοι στη δροσερή γαλήνη του παλιού σπιτιού, μακριά από τις ακτίνες του ήλιου και από τα αδιάκριτα μάτια των περαστικών, δημιουργούν τους φανταστικούς τους κήπους, το κρεβάτι τους, τους γάμους τους. Τις νύχτες, το παιχνιδιάρικο φεγγάρι ξεγελάει τις γρίλιες. Τρυπώνει στο σπίτι και τους γδέρνει τα μάγουλα. Τους μουσκεύει τα μαλλιά. Τους θυμίζει πως κάποτε δεν ζήσανε κρυμμένοι.


Οι συντελεστές του έργου:
Στη σύγχρονη εκδοχή του έργου «Το αίμα που μαράθηκε» η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Σαχίνη, τα κοστούμια του Γιάννη Σκουρλέτη, η μουσική του Κώστα Δαλακούρα και οι φωτισμοί της Χριστίνας Θανάσουλα. Παίζουν οι Τζίνα Θλιβέρη, Αγγελική Λεμονή, Γεωργία Τσαγκαράκη και Γιωργής Τσαμπουράκης.


Η ομάδα Όχι Παίζουμε ιδρύθηκε από τον σκηνοθέτη Γιώργο Σαχίνη στο Λονδίνο το 2002. Αυτή είναι η τέταρτη παραγωγή που ανεβαίνει στην Ελλάδα ("Πείραμα Επτά επί Θήβας" Θέατρο Βαφείο 2004, "Και το μωρό μας κάνει επτά" Θέατρο Altera Pars 2005, "Καρδιά με Κόκκαλα. Βίος και Πολιτεία του Ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη", Οικία Λαπαθιώτη - Εξάρχεια 2006). H ομάδα επιχορηγείται από το 2004 από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Πότε: 27/06/07 - 04/08/07
Τρ-Σα: 21:00
Που
: Καλλιδρομίου 68, Εξάρχεια
Εισιτήρια: € 18,00 (γενική είσοδος), € 12,00 (φοιτητικό)
Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 8101284