Χάκερ αποκαλύπτει το φινάλε του Χάρι!

22.06.2007
Θα μάθουμε τη λύση του μυστηρίου, πώς δηλαδή τελειώνει το έβδομο «Χάρι Πότερ», πριν καν εκδοθεί; Κάποιος χάκερ του Διαδικτύου έχει στήσει ιστοσελίδα, που περιγράφει το τέλος του τελευταίου Χάρι Πότερ.
Θα μάθουμε τη λύση του μυστηρίου, πώς δηλαδή τελειώνει το έβδομο «Χάρι Πότερ», πριν καν εκδοθεί; Κάποιος χάκερ του Διαδικτύου έχει στήσει ιστοσελίδα, που περιγράφει το τέλος του τελευταίου Χάρι Πότερ. Ο ίδιος -ονομάζει τον εαυτό του Γκάμπριελ- ισχυρίζεται πως παραβίασε το σύστημα της βρετανικής εκδοτικής Bloomsbury, που θα εκδώσει το βιβλίο τον Ιούλιο, και ότι ξέρει ποιος πεθαίνει στο «Ηarry Potter and the Deathly Ηallows».

Και ο λόγος που το έκανε ήταν «για να καταστήσει το διάβασμα του επερχόμενου βιβλίου άχρηστο και βαρετό», παρόλο που δεν αποκαλύπτει το τέλος. Ωστόσο, εκπρόσωπος του Bloomsbury διέψευσε τους ισχυρισμούς.

Ηδη η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει πει ότι δύο χαρακτήρες του βιβλίου θα πεθάνουν, αλλά έχει προετοιμάσει και τους θαυμαστές να μην ανησυχούν για ψεύτικες φήμες σχετικά με την πλοκή. «Πάντα θα υπάρχουν θλιβερές προσωπικότητες που θα αντλούν ευχαρίστηση καταστρέφοντας τη χαρά των άλλων», γράφει η συγγραφέας στην ιστοσελίδα του μάγου Χάρι.

Απ’ την άλλη, λίγο πτοείται από τις φήμες, αφού ετοιμάζεται να γιορτάσει την έκδοση του τελευταίου βιβλίου στις 21 Ιουλίου. Τα μεσάνυχτα θα συναντήσει 1.700 θαυμαστές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, σε έναν μαραθώνιο υπογραφής αυτόγραφων στο Λονδίνο, που αναμένεται να κρατήσει έως τα ξημερώματα. Εως τώρα ο απολογισμός για τα βιβλία Χάρι Πότερ είναι: έχουν πουληθεί 325 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, έχουν μεταφραστεί σε 64 γλώσσες και έχει εμπνεύσει πέντε ταινίες.

Η πέμπτη ταινία «Ηarry Potter and the Order of the Ρhoenix» από τον επόμενο μήνα θα προβάλλεται στους κινηματογράφους.