Animate your mind... στα Ζαγοροχώρια!

27.06.2007
Η 1η AMIMART '07 με τίτλο 'Animate your mind!' θα πραγματοποιηθεί στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων, από 18 έως 28 Ιουλίου 2007, με στόχο την εμβάθυνση των γνώσεων και τη διερεύνηση των εφαρμογών του animation στην εκπαίδευση και όχι μόνο.
Η 1η AMIMART '07 με τίτλο 'Animate your mind!' θα πραγματοποιηθεί στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων, με στόχο την εμβάθυνση των γνώσεων και τη διερεύνηση των εφαρμογών του animation στην εκπαίδευση και όχι μόνο.

Σε υψόμετρο 1.060 μέτρα, στα όμορφα Ζαγοροχώρια επέλεξαν να ενώσουν τα... πενάκια τους Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες των κινουμένων σχεδίων, σπουδαστές και απόφοιτοι σχολών animation, φοιτητές και απόφοιτοι της ΑΣΚΤ, ανήσυχοι νηπιαγωγοί - δάσκαλοι και, γενικότερα, όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την κινούμενη εικόνα σε όλες τις εκδοχές της.

Η διοργάνωση διαρκεί από τις 18 έως τις 28 Ιουλίου και περιλαμβάνει κατάρτιση, εργαστήρια, παιδικά εργαστήρια, διαλέξεις, συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, προβολές, συναυλίες, διαδράσεις, εκδρομές, αλλά και παραδοσιακά πανηγύρια.

Τη διοργάνωση της 1ης ANIMART 07 έχει αναλάβει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων (του Υπουργείου Πολιτισμού) με στόχο αυτή να γίνει ένας ετησίως επαναλαμβανόμενος θερινός θεσμός επιμόρφωσης και κατάρτισης γύρω από μορφές έκφρασης όπως: animation, video art, visual art, digital art, κινηματογράφο, web art και mobile art, αλλά και γύρω από κάθε υβριδική μορφή τέχνης, όπου η σύζευξη νέων μορφών έκφρασης με τις παραδοσιακές (ζωγραφική, κουκλοθέατρο, μουσική, χορός) έχουν κάτι καινούργιο να κομίσουν στην πολιτιστική μας καθημερινότητα.

1η ANIMART '07 - «Animate your mind!»
Πότε: 18 - 28 Ιουλίου 2007
Που: Μονοδένδρι Ιωαννίνων
Πληροφορίες & πρόγραμμα: www.animationcenter.gr
Παράλληλες Εκδηλώσεις