Χορο-πειραματισμοί Heterotopias!

27.06.2007
Η ομάδα 'The Forsythe Company' δίνει σάρκα και οστά στο όραμα του χαρισματικού Αμερικανού χορογράφου Φόρσαϊθ στην παράσταση Heterotopia.

Τι: The Forsythe Company - Heterotopia, A work by William Forsythe
Που: Πειραιώς 260, Χώρος Δ
Πότε: 12-14 Ιουλίου, 21:00
Εισιτήρια: €25, €15 (Μειωμένο)
Θεματική Ενότητα: Αφιέρωμα στον William Forsythe
Σχετικοί Σύνδεσμοι: www.greekfestival.gr, www.theforsythecompany.de

Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει στις 21 Ιουνίου.

Αν ανέκαθεν ο χορός έπαιζε το ρόλο του καταλύτη ανάμεσα σε διαφορετικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, στην περίπτωση του αμερικάνου χορογράφου Φόρσαϊθ το όραμα αυτό παίρνει εκ νέου σάρκα και οστά.

Η νεαρή ομάδα του, The Forsythe Company, είναι το ιδεώδες όχημα για μια τέτοια εξερεύνηση. Η Heterotopia (2006) κινείται μεταξύ περφόρμανς και εγκατάστασης, σε μία μίξη ιδιωμάτων που κινητοποιεί διαφορετικά τις προσλαμβάνουσες του θεατή. Κίνηση, λόγος διαπεραστικός, απρόβλεπτη δράση «με φωνές και σώματα που συχνά ακούγονται χωρίς να καταλαβαίνεις τι λένε» τοποθετημένα σε μη συμβατικές θεατρικές σκηνές -δημόσιους χώρους και μουσεία- συνθέτουν το υλικό των ανεξάντλητων πειραματισμών του επινοητικού δημιουργού.

Η ομάδα The Forsythe Company υποστηρίζεται από την πόλη της Δρέσδης και το κρατίδιο της Σαξωνίας, όπως και από την πόλη της Φραγκφούρτης και το κρατίδιο της Έσσης.
Πρώτη παράσταση: 25 Οκτωβρίου 2006, Ζυρίχη (Schauspielhaus, Schiffbauhalle)


Μουσική: Thom Willems
Ήχος: Dietrich Kruger, Niels Lanz
Κοστούμια: Dorothee Merg
Ερμηνεύουν: Yoko Ando, Esther Balfe, Francesca Caroti, Dana Caspersen, Marthe Krummenacher, Roberta Mosca, Nicole Peisl, Jone San Martin, Elizabeth Waterhouse, Cyril Baldy, Amancio Gonzalez, David Kern, Ioannis Mantafounis, Fabrice Mazliah, Christopher Roman, Yasutake Shimaji, Ander Zabala.