«Τετελεσμένος μέλλων» στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

20.10.2009
Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται στις 3 Νοεμβρίου η ατομική έκθεση της Ηώς Αγγελή με τίτλο "Future Perfect" («Τετελεσμένος μέλλων»).
Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται στις 3 Νοεμβρίου η ατομική έκθεση της Ηώς Αγγελή με τίτλο "Future Perfect" («Τετελεσμένος μέλλων»).

Η Ηώ Αγγελή στην καινούργια της δουλειά ερευνά τη συνείδηση ενός προκαθορισμένου μέλλοντος. Μορφές γυναικών, στην άκρη της πόλης, συνομιλούν σιωπηλά με την αλληγορία της ιστορίας τους.

Η γνώση αυτού που θα έρθει αδρανοποιεί το χρόνο και παγώνει τις επιθυμίες.
Η ατμόσφαιρα του νεορομαντισμού συνυπάρχει με την εύθραυστη αμηχανία της φιγούρας, καθώς ο τόπος μεταμορφώνεται από ψυχρά αστικό σε τρυφερά οικείο, με τη συμμετοχή του έφηβου χρόνου.

Η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα επισημαίνει:

«... Στην άκρη του αστικού αλλά και του φυσικού τοπίου, αυτές οι γυναίκες-κορίτσια μοιάζει να μας παρουσιάζουν στωικά τον απόηχο της ιστορίας τους που διαδραματίστηκε ερήμην τους. Άλλοτε κοιτούν κατάματα τον κόσμο έξω από τον κόσμο τους, κι άλλοτε μοιάζει να μας αγνοούν, θεατές της ταινίας του πεπρωμένου τους που γυρίστηκε από κάποιον άλλο...

... Ασύμμετρα κτίρια λαμπυρίζουν στις πάνω άκρες των έργων, αλλά η ονειρική χλωρίδα κάτω χαμηλά, είναι ο τόπος όπου οι γυναίκες της θα ζήσουν πλέον. Χωρίς την αναμέτρηση με τις μακρινές πολυκατοικίες, η θέα των λουλουδιών θα ήταν μόνο η υπέροχη επιφάνεια ενός παλιού τοίχου. Και χωρίς την ολάνθιστη γη, τα εργοστάσια δεν θα παρέμεναν αθώα. Η πόλη και η φύση μάλλον δεν θα συναντηθούν ξανά πια. Όμως οι θηλυκές φιγούρες που βρέθηκαν ανάμεσά τους συμφιλίωσαν τα όρια και έφεραν μια σιωπηλή αλλά βέβαιη ομορφιά».

Η ίδια η Ηώ Αγγελή μιλώντας για τη νέα της δουλειά κάτω από τον τίτλο "Future Perfect" σημειώνει:

«Πόλη και ύπαιθρο μαζί, ένας ολόκληρος τόπος αλλού?Το μέσα είναι διάτρητο, το έξω ένα απέραντο υπόστεγο. Και μέσα και έξω το βλέμμα δεν ταυτίζεται με πραγματικά πρόσωπα, με συναισθήματα ταυτίζεται. Μία?μία οι αυταπάτες των κοριτσιών εξαντλούνται και σηκώνουν λευκό πανί. Χαιρετούν τον τετελεσμένο μέλλοντα!?

Η Ηώ Αγγελή σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας και στο Royal College of Art του Λονδίνου. Εκθέτει στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Διάρκεια έκθεσης: 3 - 28 Νοεμβρίου 2009
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Εγκαίνια Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009 7.30 μ.μ.