Η Βελόνα και... τα παράσιτα Νο 2

13.07.2007
'Η Βελόνα και... τα παράσιτα' είναι μια θεατρική παράσταση της Πειραματικής Σκηνής Θεάτρου Πέτρας με συνεχόμενα ανατρεπτικά και μεταβλητά δρώμενα, ένα απροσδιόριστο παζλ ήχων και χειρονομιών.
Τι: «Η ΒΕΛΟΝΑ ΚΑΙ...ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ Νο 2» - Θεατρικό Εργαστήριο - Πειραματική Σκηνή Θεάτρου Πέτρας
Που: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Πότε: Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, 21:00

'Η Βελόνα και... τα παράσιτα' είναι μια θεατρική παράσταση με συνεχόμενα ανατρεπτικά και μεταβλητά δρώμενα, ένα απροσδιόριστο παζλ ήχων και χειρονομιών. Ένα παραλήρημα της ραδιοφωνικής βελόνας να κάνει focus μέσα στο χείμαρρο της παραμορφωμένης καθημερινότητας. Με την επιβεβλημένη θεατρική ανεξαρτησία, να συσπειρώνεται μέσα σε ιστορίες καθημερινής τρέλας, αλλά και μια λοξή ματιά σκληρότητας και χιούμορ να φωτίζει μια πανδαισία καθημερινού παρασιτισμού. Το ενδιαφέρον είναι στον τρόπο που προσεγγίζουν ο σκηνοθέτης, οι σπουδαστές και οι συνεργάτες του τη θεατρική βελόνα. Κάθε σκηνή, κάθε φράση και λέξη είναι μία έκπληξη, ένα ξάφνιασμα για το θεατή.

Η παράσταση βασίζεται στο απρόσμενο, στον αυτοσχεδιασμό, σε κείμενα ελλήνων και ξένων συγγραφέων, αλλά και σε κείμενα του σκηνοθέτη, των σπουδαστών και του ποιητή και συγγραφέα Ανδρέα Πανταζή.

Σκηνοθέτης - Υπεύθυνος Θεατρικού Εργαστηρίου: Θόδωρος Κυριακός