Ρατσισμός και περιθώριο στο καινούριο θέατρο ''Κιβωτός''

26.11.2001
Το έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα "Ο Έβρος απέναντι" ανεβαίνει στο καινούργιο θέατρο "Κιβωτός" σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. Με κεντρικό άξονα το επίκαιρο θέμα του ρατσισμού, το έργο υιοθετεί την τεχνική της κωμωδίας, για να προσεγγίσει την καθημερινότητα των "περιθωριακών" ανθρώπων.
Το έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα "Ο Έβρος απέναντι" ανεβαίνει στο καινούργιο θέατρο "Κιβωτός" σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.
Με κεντρικό άξονα το επίκαιρο θέμα του ρατσισμού, το έργο υιοθετεί την τεχνική της κωμωδίας, για να προσεγγίσει την καθημερινότητα των "περιθωριακών" ανθρώπων.

Τέσσερις άνεργοι Ελληνες, μια κομμώτρια, ένας πρώην υπάλληλος σε εργοστάσιο πλαστικών, μια πρώην ιδιοκτήτρια μπουτίκ, ένας part-time ταξιτζής, και ένας Κούρδος λαθρομετανάστης είναι τα πρόσωπα του έργου. Όλοι θεατές του ευρωπαϊκού μας προσωπείου, θα συναντηθούν τυχαία για να μας περιγράψουν εικόνες της πραγματικότητας.

Τα σκηνικά της παράστασης είναι της Θάλειας Ιστικοπούλου, τα κοστούμια της Εβελυν Στούπη, η μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Ιατρόπουλου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ράνια Οικονομίδου, Γιάννης Καρατζογιάννης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Φωτεινή Μπαξεβάνη και Ταξιάρχης Χάνος.