Φωτός εραστές...

30.11.2001
Στους καιρούς που η εκζήτηση της πρωτοτυπίας θεωρείται ιδανικό και αυτοαξία και το κυνήγι του καινούριου αυτοσκοπός. Ο Γιώργος Κόρδης και οι εικονουργοί έρχονται να καταθέσουν μια εικαστική τοποθέτηση που στηρίζεται στον παραδοσιακό κόσμο της Βυζαντινής εικονογραφίας
Στους καιρούς που η εκζήτηση της πρωτοτυπίας θεωρείται ιδανικό και αυτοαξία και το κυνήγι του καινούριου αυτοσκοπός. Ο Γιώργος Κόρδης και οι εικονουργοί έρχονται να καταθέσουν μια εικαστική τοποθέτηση που στηρίζεται στον παραδοσιακό κόσμο της Βυζαντινής εικονογραφίας.
Εκθέτουν εικόνες που ενώ ανακεφαλαιώνουν τις Βυζαντινές παραδόσεις αφήνουν να φανεί η επιθυμία για πρόδο του ύφους και του ζωγραφικού στοιχείου.
Ο Γιώργος Κόρδης παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη ενότητα από 25 μικρογραφίες με τους πατέρες της Ορθοδοξίας Φιλοκαλίας και οι εικονουργοί μέλη του συλλόγου ΕΙΚΟΥΝΟΥΡΓΙΑ εκθέτουν παραδοσιακά θέματα τα οποία προσεγγίζουν με τρόπο προσωπικό. Τα έργα και των δύο παράλληλων εκθέσεων είναι δουλεμένα με την τεχνική της αυγοτέμπερας και άλλα παραδοσιακά υλικά (στιλβωτό χρυσό κτλ).

Διάρκεια έκθεσης: 17 Δεκεμβρίου- 30 Δεκεμβρίου 2001-11-30
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα 6μ.μ- 9.30 μ.μ
Τρίτη έως Σάββατο: 10 π.μ - 2 μ.μ και 6μ.μ - 9.30 μ.μ