Η απόλυτη γυναίκα στο Θέατρο Αθηναΐς

03.12.2001
Λούλου, ένα έργο για τα μοιραία πάθη και τη ματαιοπονία του έρωτα. Ενα κείμενο κλασικό κι όμως σύγχρονο. Λούλου, μια παράσταση που προκαλεί και γοητεύει, ανεβαίνει την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Αθηναΐς σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη.
Λούλου, ένα έργο για τα μοιραία πάθη και τη ματαιοπονία του έρωτα. Ενα κείμενο κλασικό κι όμως σύγχρονο.
Λούλου, μια παράσταση που προκαλεί και γοητεύει, ανεβαίνει την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Αθηναΐς σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη.

Το έργο
Όταν, έναν αιώνα πριν, ο δημιουργός της Φρανκ Βέντεκιντ σύστησε τη Λούλου στο παγκόσμιο θεατρικό κοινό, προκάλεσε σάλο τόσο θεματολογικά, καθώς πραγματεύεται θέματα ταμπού, όσο και μορφολογικά με την ανατροπή βασικών κανόνων της θεατρικής δομής.
Η Λούλου, παραστρατημένη λολίτα, μεταμορφώνεται σε γυναίκα-φετίχ που ζει στον χρόνο και τον τόπο της ανομολόγητης φαντασίωσης που οι άλλοι την τοποθετούν. Αλλάζοντας μάσκες και εραστές, αθροίζει πάθη και λάθη, για να συναντήσει την λύτρωση στην αγκαλιά ενός εγκληματία. Προκαλεί πόθο σε θαυμαστές και κόλακες, αρσενικούς και θηλυκούς. Ο Σένιγκ, ο Σβαρτς, ο Γκολ, ο Αλβα, ο Ροντρίγκο, η κόμισσα Γκέσβιτς, ανήμποροι όλοι να υποφέρουν την εικόνα που επινόησαν γι' αυτήν, πέφτουν στην παγίδα της ίντριγκας που οι ίδιοι δημιούργησαν. Εκείνη δεν προκαλεί τα γεγονότα, απλώς τα παρακολουθεί.

Οι συντελεστές
Μετάφραση: Πέτρος Μάρκαρης
Σκηνοθεσία: Αντώνης Καλογρίδης
Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη
Κοστούμια: Αλέκος Καρέλλη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική: Ελένη Λομβάρδου
Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου
Video Art: Νίκος Ζάππας
Πρωταγωνιστούν: Νατάσα Καλογρίδη, Δημήτρης Καμπερίδης, Σοφία Σεϊρλή, Γεράσιμος Γεννατάς, Γρηγόρης Γαλάτης, Γιώργος Καραμίχος, Κωστής Καλλιβρετάκης, Γεωργία Καλλέργη, Δημήτρης Κουτρουβιδέας, Βίκυ Πάστρα.

Πρεμιέρα: Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου
Παραστάσεις: Τετάρτη-Σάββατο 21.15
Κυριακή: 20.00
Σάββατο 18.15
Τιμές εισιτηρίων: 6474 δρχ. (19 Euro) και 4090 (12 Euro)