Μια μοντέρνα Στέλλα Βιολάντη από το Κ.Θ.Β.Ε.

05.12.2001
Μια ανατρεπτική εκδοχή του έργου του Γ. Ξενόπουλου "Στέλλα Βιολάντη", ανεβαίνει από το Κ.Θ.Β.Ε. την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στη σκηνή "Σωκράτης Καραντινός" της Μονής Λαζαριστών. Ο σκηνοθέτης, Γιάννης Παρασκευόπουλος, ακολουθεί το γνωστό κείμενο του συγγραφέα , αλλά μεταφέρει τη δράση κατά έναν απροσδόκητο τρόπο από τα τέλη του 19ου αιώνα, στα τέλη του 20ου, δημιουργώντας μια εντελώς διαφορετική ηρωίδα.
Μια ανατρεπτική εκδοχή του έργου του Γ. Ξενόπουλου "Στέλλα Βιολάντη", ανεβαίνει από το Κ.Θ.Β.Ε. την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στη σκηνή "Σωκράτης Καραντινός" της Μονής Λαζαριστών.
Ο σκηνοθέτης, Γιάννης Παρασκευόπουλος, ακολουθεί το γνωστό κείμενο του συγγραφέα , αλλά μεταφέρει τη δράση κατά έναν απροσδόκητο τρόπο από τα τέλη του 19ου αιώνα, στα τέλη του 20ου, δημιουργώντας μια εντελώς διαφορετική ηρωίδα: η Στέλλα Βιολάντη πετάει το κοστούμι εποχής, φοράει κολάν και κάνει αερόμπικ ακούγοντας Μαντόνα και Ντουράν-Ντουράν!

Το έργο
Πώς επιτρέπουμε στην αθωότητά μας να χαθεί;
Η Στέλλα Βιολάντη θέλει να παντρευτεί τον αγαπημένο της, αλλά οι γονείς της που δεν τον εγκρίνουν τη φυλακίζουν στη σοφίτα του σπιτιού, με ελάχιστο νερό και φαγητό. Ο Παναγής Βιολάντης θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, ενώ η ροζ τσιχλόφουσκα της Στέλλας σιγά σιγά θα αρχίσει να ξεθωριάζει. Τελικά η προδοσία που δεν θα αργήσει να έρθει, θα επιβεβαιώσει το εφήμερο της αθωότητας. . .

Οι συντελεστές
Τα σκηνικά είναι της Αννας Γεωργιάδου και του Κένυ Μακλέλαν, τα κοστούμια του σχεδιαστή Κωνσταντίνου, η μουσική επιμέλεια του Κοσμά Εφραιμίδη, η χορογραφία της Αναστασίας Θεοφανίδου ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Βάσια Μπακάκου.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Λάζαρος Ανδρέου, Αννα Γιαννακίδου, Μαρία Καραμήτρη, Αλέξανδρος Μούκανος, Εύα Νέδου, Μαρία Παπαδοπούλου, Αστέρης Πελτέκης, Παύλος Σαχπεκίδης.

Πρεμιέρα: Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου
Παραστάσεις: Πέμπτη-Σάββατο 21.00
Τετάρτη, Σάββατο 18.00
Κυριακή 19.00
Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία: 5000, 3000 (φοιτητικό)
Εξώστης: 3000, 2000 (φοιτητικό)