«Το γάλα» για τρίτη χρονιά

02.11.2009
Η Αννα Βαγενά επαναλαμβάνει για τρίτη συνεχή χρονιά, στο θέατρο Μεταξουργείο και πάλι, το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη, «Το γάλα», σε σκηνοθεσία της ίδιας.
Η Αννα Βαγενά επαναλαμβάνει για τρίτη συνεχή χρονιά, στο θέατρο Μεταξουργείο και πάλι, το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη, «Το γάλα», σε σκηνοθεσία της ίδιας.

Η παράσταση, που γνώρισε επιτυχία επί δύο χρόνια στο θέατρο «Βασιλάκου» και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη και σε περιοδεία, επιστρέφει από την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, στο «Μεταξουργείο» απ' όπου ξεκίνησε τη διαδρομή της.

«Το γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.

Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο.

Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση, και αντιστρόφως.

Μια συγκλονιστική ιστορία - μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα, που κάνουν το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.

«Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη
ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ - ΑΚΑΔΗΜΟΥ 14, 104 36, ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο: 210-5234382
Ώρες παραστάσεων: κάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο
Πρεμιέρα: Πέμπτη 5 Νοεμβρίου

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Σκηνογραφία: Γιάννης Βάμβουρας (πάνω σε μια ιδέα της Άννας Βαγενά)
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική επιμέλεια: Άννα Βαγενά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Πολιτοπούλου

ΔΙΑΝΟΜΗ:
Μάνα: Άννα Βαγενά
Λευτέρης: Δημήτρης Πατσής
Αντώνης: Στέφανος Κοσμίδης
Νατάσα: Ηλεάνα Αραβή