'Λίγο πριν( )λίγο μετά' στο Θέατρο Σχεδία

15.10.2007
Την παράσταση 'Λίγο πριν( )λίγο μετά' της Αγγελικής Στελλάτου παρουσιάζει το Θέατρο Σχεδία στο Γκάζι από τις 17 έως και τις 24 Οκτωβρίου. Πέντε γυναίκες χρησιμοποιούν τον ήχο των λέξεων, τον ήχο των βημάτων και των κινήσεων, και δημιουργούν την ατμόσφαιρα μέσα στην όποια η Φαίδρα, χωρίς λέξεις, βιώνει έναν ανεπίτρεπτο έρωτα, ποθώντας το θάνατο.

Την παράσταση 'Λίγο πριν( )λίγο μετά' της Αγγελικής Στελλάτου παρουσιάζει το Θέατρο Σχεδία στο Γκάζι από τις 17 έως και τις 24 Οκτωβρίου.

Η δημιουργός της παράστασης Αγγελική Στελλάτου αναφέρει: «Τον Ιούνιο του 2005, η τραγωδία του Ευριπίδη, Ιππόλυτος, προσγειώθηκε στο γραφείο μου. Περάσαμε πολλές ώρες μαζί. Υπήρχαν φράσεις και λέξεις που επίμονα ξεπηδούσαν από το κείμενο και τελικά καρφώθηκαν στο μυαλό μου, απαιτώντας να φτιάξουν μια άλλη ιστορία...» ...

Αυτή η ίδια η ιστορία έγινε η βάση για την παράσταση «λίγο πριν( )λίγο μετά», παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, για την Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006.

Πέντε γυναίκες χρησιμοποιούν τον ήχο των λέξεων, τον ήχο των βημάτων, τον ήχο των κινήσεων, τον ήχο των σκηνικών αντικειμένων και δημιουργούν το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα μέσα στην όποια η Φαίδρα, χωρίς λέξεις, βιώνει έναν ανεπίτρεπτο έρωτα ποθώντας το θάνατο. Το βλέμμα των άλλων ανθρώπων, η απαίτηση να μάθουν, τα σχόλια τους, η σιωπή τους, επιδρούν βίαια στο ψυχισμό της Φαίδρας, επιβεβαιώνοντας το θάνατο ως μοναδική διέξοδο. Η ακραία αυτή πράξη διαταράσσει, με τη σειρά της, το δικό τους ψυχισμό, αναγκάζοντάς τους να δουν και να αναγνωρίσουν την αδυναμία μας μπροστά στα ανθρώπινα πάθη.

Η παράσταση λίγο πριν( )λίγο μετά, θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, στο θέατρο Σχεδία, Βουτάδων 3, Γκάζι, στάση μετρό Κεραμεικός, από τις 17-24 Οκτωβρίου 2007 (τηλ. 210- 3477448).

Στις 30 Οκτωβρίου 2007, θα παρουσιαστεί στην Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, Culture Days of Europe.

Συντελεστές:
Xορογραφία- σκηνοθεσία: Αγγελική Στελλάτου
Mουσική-μουσική διδασκαλία: Θοδωρής Αμπαζής
Σκηνικά-κουστούμια: Αγγελος Μέντης
Σχεδιασμός φωτισμού: Σάκης Μπιρμπίλης
Bοηθός χορογράφου: Μαρία Κολιοπούλου
Eρμηνεύτριες: Ειρήνη Μαργαρίτη, Λένα Μοσχά, Αταλάντη Μουζούρη, Ανθή Θεοφιλίδου, Ειρήνη Τζανετουλάκου, Κατερίνα Φωτιάδη.