8,7 εκ. ευρώ για τους πίνακες του Αλέν Ντελόν

18.10.2007
Ονόματα καλλιτεχνών όπως οι Μορίς Εστέβ, Άλφρεντ Μανεσιέ, Ζακ Ζερμέν ή Ολιβιέ Ντεμπρέ κατέγραψαν παγκόσμια ρεκόρ στη δημοπρασία των 40 πινάκων ζωγραφικής από τη συλλογή του Αλέν Ντελόν, η οποία απέφερε 8.74 εκατομμύρια ευρώ.
Ονόματα καλλιτεχνών όπως οι Μορίς Εστέβ, Άλφρεντ Μανεσιέ, Ζακ Ζερμέν ή Ολιβιέ Ντεμπρέ κατέγραψαν παγκόσμια ρεκόρ στη δημοπρασία των 40 πινάκων ζωγραφικής από τη συλλογή του Αλέν Ντελόν, η οποία απέφερε 8.74 εκατομμύρια ευρώ. Τα έργα τέχνης, τα οποία εκτέθηκαν στο κοινό, σε γκαλερί του Παρισιού, λίγες ημέρες πριν δημοπρατηθούν τη Δευτέρα, από τον οίκο Druto - Montaigne, προέρχονταν κυρίως από καλλιτέχνες της δεύτερης σχολής του Παρισιού.

Η υψηλότερη τιμή πώλησης σημειώθηκε με τον πίνακα αφηρημένου εξπρεσιονισμού του Καναδού Ζαν Πολ Ριοπέλ «Η κοιλάδα του πτηνού», ο οποίος κατακυρώθηκε αντί 882.756 ευρώ.

Ο 71χρονος Γάλλος ηθοποιός, ο οποίος είχε δηλώσει ότι πωλεί μέρος των έργων τέχνης που συγκέντρωσε στη διάρκεια της καριέρας του διότι «απεχθάνεται τις μετά θάνατον δημοπρασίες» στις οποίες μεταβαίνουν οι κληρονόμοι, δεν ήταν παρών στη δημοπρασία.

Τα έργα, σύμφωνα με τον πλειστηριαστή Αρνό Κορνέτ ντε Σεντ Σιρ, πωλήθηκαν στην Κίνα, τη Βενεζουέλα, τις ΗΠΑ και παντού στην Ευρώπη. Μεταξύ των αγοραστών είναι Ρώσοι, Βρετανοί και ορισμένα μουσεία της Βόρειας Ευρώπης.