"Το Ημερολόγιο της Κούβας" στη Μπρατισλάβα

18.10.2007
Η ατομική έκθεση "Το Ημερολόγιο της Κούβας" του Χάρη Κακαρούχα, μια παραγωγή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, παρουσιάζεται στο 17ο Φεστιβάλ του Μήνα Φωτογραφίας της Μπρατισλάβα (Σλοβακία) από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 02 Δεκεμβρίου 2007, στη Galeria mesta Bratislavy. Ο Χάρης Κακαρούχας μέσα από τη δουλειά του στην Κούβα αναζητούσε να παρουσιάσει έναν τόπο που ζει στον μύθο.
Η ατομική έκθεση "Το Ημερολόγιο της Κούβας" του Χάρη Κακαρούχα, μια παραγωγή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, παρουσιάζεται στο 17ο Φεστιβάλ του Μήνα Φωτογραφίας της Μπρατισλάβα (Σλοβακία) από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 02 Δεκεμβρίου 2007, στη Galeria mesta Bratislavy.

Ο Χάρης Κακαρούχας μέσα από τη δουλειά του στην Κούβα αναζητούσε να παρουσιάσει έναν τόπο που ζει στον μύθο. Το έργο του αποτελεί ένα προσωπικό του ημερολόγιο, αφηγούμενος, χωρίς να αναλύει ή να σχολιάζει τα άτομα που επιλέγει να φωτογραφήσει στο οικείο περιβάλλον τους.

Συνθέτει πορτρέτα από ανθρώπους όλων των ηλικιών τους οποίους παρουσιάζει σε φυσικές στάσεις, ενώ παράλληλα στρέφει τη ματιά του σε κοινότοπα στοιχεία των χώρων, όπως απλωμένα πολύχρωμα υφάσματα, αέρινες γάζες, εικόνες κρεμασμένες σε φθαρμένους τοίχους, πολύχρωμες ταπετσαρίες κ.α.

Στα 41 φωτογραφικά έργα του κυρίαρχο ρόλο παίζει και το χρώμα,το οποίο πέρα από μια αισθητική εμπειρία, συνιστά έναν τρόπο κατανόησης του τρόπου που αισθάνθηκε και κατανόησε την εμπειρία αυτή ο δημιουργός.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Μ.Φ.Θ., το FOTOFO Foundation, τη Galeria mesta Bratislavy, καθώς και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας (Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού, Διεύθυνση Εικαστικών, Τμήμα Φωτογραφίας).

Διάρκεια: 30/10/2007 - 02/12/2007
Χώρος: Galeria mesta Bratislavy
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Δευτέρας 11.00-18.00