Γιώργος Τσάτσος στην Αίθουσα Τέχνης Σκουφά

22.10.2007
Η πρώτη ατομική έκθεση του Γιώργου Τσάτσου στην Ελλάδα με τίτλο "Πτυχές Καθημερινών Παραισθήσεων" παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Σκουφά.

Η πρώτη ατομική έκθεση του Γιώργου Τσάτσου στην Ελλάδα με τίτλο "Πτυχές Καθημερινών Παραισθήσεων" παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Σκουφά.

Η έκθεση περιλαμβάνει τα κλασικά πολύχρωμα σκαριφήματα - χαρακτηριστικά της δουλειάς του καλλιτέχνη - που αποτελούν πολυσχηματικούς μικρόκοσμους ιδιαίτερης χρωματικής σύνθεσης. Μια, όπως περιγράφουν κάποιοι, "μετα-βιομηχανική" τέχνη, εντελώς πρωτότυπη και αναγνωρίσιμη.

"Τα έργα μου έχουν έντονο το στοιχείο του παιχνιδιού και της φαντασίας, την αίσθηση κάποιου που δεν θέλει να υποβληθεί στους νόμους του υλικού κόσμου". Έργα που δεν προσπαθούν να απεικονίσουν κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο ή πράγμα: "Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι σχοχασμοί ή διαλογισμοί κάποιας μορφής"... δηλώνει ο Γ. Τσάτσος.

Η έκθεση διαρκεί ως τις 10 Νοεμβρίου.

Ο Γιώργος Τσάτσος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης. Σε νεαρή ηλικία παρακολούθησε ιδιωτικά μαθήματα σχεδίου κοντά στο Γιώργο Μανουσάκη. Εξέθεσε για πρώτη φορά στην Robert Bowman Gallery του Λονδίνου το 2002. Συνέχισε στη Νέα Υόρκη το 2003, στην Agora Gallery, και το Φεβρουάριο του 2004 έδειξε τα έργα του στο Παρίσι στην La Hune - Brenner Gallery. Το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς επισκέφθηκε τη Βαρσοβία. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι και ο ίδιος συλλέκτης σύγχρονης τέχνης.



Αίθουσα Τέχνης Σκουφά

Σκουφά 4, 10673 Αθήνα (Κολωνάκι)
Tηλ.: 210 3643025
Fax: 210 3603541