On the move στην γκαλερί Καλφαγιάν

10.01.2002
"Οn the move" είναι ο τίτλος της νέας δουλειάς του Γιάννη Παυλίδη που θα φιλοξενεί η Γκαλερί Καλφαγιάν από την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου. Ο Γιάννης Παυλίδης καταθέτει στην τελευταία του δουλειά την άποψή του για την κίνηση μιας φανταστικής πόλης. Πρόκειται για ένα περιβάλλον που αποτελείται από λιμουζίνες, φωτεινούς σηματοδότες και σήματα κατευθύνσεων φτιαγμένα από χαρτοπολτό και χρωματισμένα από έντονα χρώματα.
"Οn the move" είναι ο τίτλος της νέας δουλειάς του Γιάννη Παυλίδη που θα φιλοξενεί η Γκαλερί Καλφαγιάν από την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.

Ο Γιάννης Παυλίδης καταθέτει στην τελευταία του δουλειά την άποψή του για την κίνηση μιας φανταστικής πόλης. Πρόκειται για ένα περιβάλλον που αποτελείται από λιμουζίνες, φωτεινούς σηματοδότες και σήματα κατευθύνσεων φτιαγμένα από χαρτοπολτό και χρωματισμένα από έντονα χρώματα. Είναι παρουσίες που υπάρχουν στον χώρο και προσπαθούν να οργανώσουν την κίνηση μας ανάμεσά τους. Το γεγονός πως ο θεατής βρίσκεται μέσα σ' αυτό το υποτιθέμενο επιτραπέζιο παιχνίδι, εκφράζει την πρόθεση του καλλιτέχνη να μας ενεργοποιήσει: να μας κάνει να συμμετέχουμε σε μία δράση που είναι στην ουσία το σύμβολο της δικής μας κίνησης, της δικής μας καθημερινής δράσης, της δικής μας στάσης απέναντι στις κατευθύνσεις που προτείνονται στη ζωή μας.
Στοιχείο αναφοράς και σύνδεσης με την προηγούμενη δουλειά του (την ΑRT CITY) που είναι οι ζωγραφισμένοι πίνακες που παριστάνουν πολύχρωμες φανταστικές πόλεις. Είναι εικόνες μιας εσωτερικής δράσης που μαζί με τις πινακίδες, τα φανάρια και τις "λίμο", έχουν μια συμβολική υπόσταση σε σχέση με την ουσιαστική που είναι η αντιπαράθεση και η ροή των χρωμάτων, των σχημάτων και των εντάσεων της καθημερινής μας πολυχρωμίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Φεβρουαρίου