Οι πολιτικοί διαβάζουν ποίηση

03.12.2007
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Σκανδαλίδης στο Μουσείο Μπενάκη...
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Σκανδαλίδης στο Μουσείο Μπενάκη

«Είναι γνωστό ότι η πολιτική είναι η "τέχνη του εφικτού". Η ποίηση, θα έλεγε κανείς, είναι η "τέχνη του ανέφικτου". Σε μια εποχή που η πολιτική βάλλεται από παντού ως υπολογιστική, ως μια συνθήκη που εν τέλει δεν υπηρετεί, αλλά υποτάσσει τον άνθρωπο, εκδηλώσεις όπως "Ελληνες πολιτικοί διαβάζουν ποίηση" επιχειρούν να αναδείξουν την κοινή επιδίωξη πολιτικής και ποίησης για κάτι το Υψηλό. Με μια φράση, επιχειρούν να συνθέσουν τη λογική και την ευαισθησία ως ένα Ολον, με αποδέκτη πάντα τον Ανθρωπο», σημειώνει η Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Ροών Σοφία Σπυράτου, που διοργανώνει για δεύτερη φορά τις εκδηλώσεις «Περπατώντας τον Ηριδανό-Ελληνες πολιτικοί διαβάζουν ποίηση-Β΄κύκλος» με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πρόκειται για βραδιές ποίησης, κατά τις οποίες σημαντικοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου διαβάζουν ποίηση. Ποίηση που αγαπούν, ποίηση που τους εμπνέει...

Πριν δύο χρόνια, τον Απρίλιο του 2005, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο Φώτης Κούβελης, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, η Μαρία Δαμανάκη και άλλοι είχαν δώσει το παρών στις βραδιές του Ηριδανού.
Φέτος έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν πολλοί πολιτικοί, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Οι εκδηλώσεις «Περπατώντας τον Ηριδανό-Ελληνες Πολιτικοί διαβάζουν ποίηση-Β΄ Κύκλος» αρχίζουν στις 7 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη (Βασ. Σοφίας και Κούμπαρη 1). Προσκεκλημένοι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Στην εκδήλωση, που θα αρχίσει στις 7.00 το βράδυ, θα συμμετέχουν με μουσικά ιντερμέδια οι Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσσο) και David Lynch (σαξόφωνο).

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν τον Ιανουάριο στο Ψυχικό, στην Πετρούπολη, στο Ίλιον και στον Πειραιά. Ενώ, τον Μάιο θα διοργανωθεί και Γ΄ κύκλος με βραδιές ποίησης.
Η είσοδος για το κοινό στο Μουσείο Μπενάκη την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, θα είναι ελεύθερη.
Ώρα έναρξης: 7 μ.μ.
Πληροφορίες: Ροές τηλ. 210.3479426