Ψυχανάλυση στο Θέατρο Εξαρχείων

08.02.2002
Η Ελένη Χατζηαργύρη είναι η κυρία Κλάιν στο ομώνυμο έργο του Νίκολας Ράιτ που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο Εξαρχείων την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία Τάκη Βουτέρη. Η Μέλανι Κλάιν, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες ψυχαναλύτριες της Αγγλίας, η οποία τάραξε τα νερά της ψυχανάλυσης, αμφισβητώντας κάποια σημεία της θεωρίας του Φρόυντ.
Η Ελένη Χατζηαργύρη είναι η κυρία Κλάιν στο ομώνυμο έργο του Νίκολας Ράιτ που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο Εξαρχείων την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία Τάκη Βουτέρη.
Η Μέλανι Κλάιν, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες ψυχαναλύτριες της Αγγλίας, η οποία τάραξε τα νερά της ψυχανάλυσης, αμφισβητώντας κάποια σημεία της θεωρίας του Φρόυντ.

Η κυρία Κλάιν, η φίλη της Πάουλα και η κόρη της Μελίτα, όλες τους διαπρεπείς ψυχαναλύτριες, συναντιούνται μετά το θάνατο του γιου της κυρίας Κλάιν και αδελφού της Μελίτας. Η μητέρα υποστηρίζει ότι ο θάνατος του γιου της ήταν ατύχημα, ενώ η κόρη ότι ήταν αυτοκτονία, κατηγορώντας μάλιστα τη μητέρα της ότι αυτή τον ώθησε να δώσει τέλος στη ζωή του. Οι τρεις γυναίκες συγκρούονται άγρια, προδίδουν και προδίδονται καθώς τα αισθήματά τους εναλλάσσονται διαρκώς από αγάπη σε μίσος και από ενοχή σε επιθυμία.

Τη μετάφραση του έργου έκανε η Αννίτα Δεκαβάλλα και τη σκηνοθεσία ο Τάκης Βουτέρης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Γιώργος Βαφιάς και τη μουσική ο Πλάτων Ανδριτσάκης.
Μαζί με την Ελένη Χατζηαργύρη εμφανίζονται η Αννίτα Δεκαβάλλα στο ρόλο της φίλης και η Χριστίνα Αλεξανιάν στο ρόλο της κόρης.