«Άννα, 11 Mαρτίου» στο Επί Κολωνώ

20.04.2010
Η «Μηχανή Τέχνης» επιστρέφει στην Αθήνα και παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό έργο της Παλόμα Πεδρέρο «Άννα, 11η Μαρτίου». Τρεις μονόλογοι γυναικών για έναν άνθρωπο, του αγνοείται. Έναν άνθρωπο που ξεκίνησε όπως κάθε πρωί να πάει στην δουλειά του αλλά λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας.

Στις 20 Απριλίου 2010 η ομάδα «Μηχανή Τέχνης» ανεβάζει στο Φουαγιέ του Επί Κολωνώ την παράσταση «Άννα, 11 Μαρτίου». Η Ισπανίδα συγγραφέας Παλόμα Πεδρέρο θυμάται την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση της 11ης Μαρτίου 2004 στον σταθμό των τρένων Ατότσα της Μαδρίτης.

Τρεις γυναίκες, η μητέρα, η σύζυγος και η ερωμένη του Άνχελ Λάρα Γκαρθία, που ακούνε και οι τρεις στο όνομα Άννα, ενώ προσπαθούν αμέσως μετά την επίθεση να μάθουν αν ο αγαπημένος τους είναι ζωντανός ή νεκρός, θυμούνται προσωπικές στιγμές μαζί του, αποκαλύπτουν δικές τους ενοχές και αδυναμίες, ενώ γύρω τους οι σειρήνες των ασθενοφόρων ουρλιάζουν κι ένα ανθρώπινο ποτάμι ξεχύνεται στους δρόμους της Μαδρίτης για να αναζητήσει τους δικούς του ανθρώπους ανάμεσα στους νεκρούς ή τους επιζώντες.

Το έργο έχει ήδη παρασταθεί στην Ισπανία και το Λονδίνο, ενώ τον Ιανουάριο του 2010 ανεβαίνει και στην Τσεχία.

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ-Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία: Χρήστος Στρέπκος
Κοστούμια: Celebrity Skin
Φωτισμοί: Χρήστος Στρέπκος
Μουσική: Δημήτρης Καραλής
Βοηθός σκηνοθέτη: Σταύρος Κολοκούρης

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ντέπυ Πάγκα, Νατάσσα Νταϊλιάνη, Χριστίνα Σκάζα
Πρεμιέρα: Τρίτη 20 Απριλίου 2010
Ημέρες παραστάσεων: κάθε Τρίτη & Κυριακή στις 21:30
Τελευταία παράσταση: Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €
Χώρος: Σκηνή Φουαγιέ