Eye's+i's στην Τεχνόπολη

28.02.2008
Έως 8 Μαρτίου, σε έκθεση στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι θα φιλοξενηθούν έργα (φωτογραφίες, ζωγραφική, video art, ντοκιμαντέρ, εγκαταστάσεις), που προέκυψαν από δύο δράσεις του προγράμματος "Διαπολιτισμικοί Διάλογοι: Καταγράφω την πραγματικότητά μου". Η πρώτη δράση υλοποιήθηκε από Τσιγγάνους του καταυλισμού Νέας Αλικαρνασσού, ενώ η δεύτερη από νεαρούς κωφούς ή βαρύκοους καλλιτέχνες.

Έως 8 Μαρτίου, σε έκθεση στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι θα φιλοξενηθούν έργα (φωτογραφίες, ζωγραφική, video art, ντοκιμαντέρ, εγκαταστάσεις), που προέκυψαν από δύο δράσεις του προγράμματος "Διαπολιτισμικοί Διάλογοι: Καταγράφω την πραγματικότητά μου".

Η πρώτη δράση υλοποιήθηκε από Τσιγγάνους του καταυλισμού Νέας Αλικαρνασσού, ενώ η δεύτερη από νεαρούς κωφούς ή βαρήκοους καλλιτέχνες.

Επτά νεαροί τσιγγάνοι από τον καταυλισμό Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο Κρήτης και οκτώ κωφοί ή βαρήκοοι καλλιτέχνες απεικόνισαν την καθημερινότητά τους, φωτογραφίζοντας ή/και βιντεοσκοπώντας τις εμπειρίες τους.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Μεταμορφώσεις", με το Εικαστικό Τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (μάθημα Διδακτική της Τέχνης -Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Τ. Σάλλα) και το Τμήμα Εκπαίδευσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (μάθημα Διδακτική της Τέχνης -ΕΕΔΙΠ Ουρανία Κούβου-) Τα δύο σχέδια και η δημοσιοποίηση των προϊόντων τους επιχορηγήθηκαν από τη ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ (Πρόγραμμα ΝΕΟΛΑΙΑ και από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας)