O Γιώτης Κιουρτσόγλου αυτοσχεδιάζει!

19.05.2008
Με μια εκπληκτική πορεία από μουσικές συνεργασίες και ηχογραφήσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου εργάζεται αναζητά και συνδιαλέγεται μέσω ενός μοναδικού συνδυασμού των σύγχρονων μουσικών ιδιωμάτων αλλά και της Ελλάδας που έχει μέσα του...

Τι: ΓΙΩΤΗΣ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ SEPTET
Πότε: 18/5/2008 - 19/5/2008
Πού: Half Note Jazz Club
Πληροφορίες - Κρατήσεις: Ticketnet.gr, τηλ.: 210 9213310

Με μια εκπληκτική πορεία από μουσικές συνεργασίες και ηχογραφήσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου εργάζεται αναζητά και συνδιαλέγεται μέσω ενός μοναδικού συνδυασμού των σύγχρονων μουσικών ιδιωμάτων αλλά και της Ελλάδας που έχει μέσα του.

Η μουσική που εδώ παρουσιάζει έχει σαν πυρήνα δικές του πρόσφατες συνθέσεις, με έντονες εναλλαγές ηχοχρωμάτων που παραπέμπουν σε ακούσματα soul, τζάζ και βαλκανικής μουσικής. Πανταχού παρών ο αυτοσχεδιασμός και ο ήχος των χάλκινων. Ενώ ο ήχος τη μία στιγμή είναι συμπαγής και ενιαίος, την επόμενη στιγμή διασπάται σε πολλούς διαφορετικούς και το γκρούπ εσκεμένα χωρίζεται σε δύο κομμάτια - το rythym section και το σολιστικό section των πνευστών. Αυτό δείνει την δυνατότητα στό σεπτέτο να γίνεται ευρηματικό και απρόβλεπτο, έτσι η κάθε του εμφάνιση είναι πραγματικά ιδιαίτερη.

Η αρχή κάθε κομματιού πλαισιώνεται από τήν αυτοσχεδιαστική εισαγωγή κάθε φορά ενός οργάνου, που κάνει εμφανεί την δεινότητα και την αρτιότητα του κάθε μουσικού.

Η μίξη των ηχοχρωμάτων σ’ αυτό το σχήμα έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ξεχωρίζει το ένα είδος μουσικής από το άλλο. Παρά τις διαφορετικές καταβολλές του κάθε μουσικού, Με γνώμονα τη σύνθεση, επιτυγχάνεται ενιαίο ηχόχρωμα, με τα διάφορα στυλ κεντημένα το ένα μέσα στο άλλο.

Τα μουσικά παιχνιδίσματα και οι δυναμικές σε σχέση με την ένταση του ήχου είναι πολλές και συνεχώς μεταβαλλόμενες, έτσι ώστε να κρατάει το ενδιαφέρον του ακροατή και να τον καθιστά άμεσα ενεργό και συμμετέχοντα στο συμβάν.

Αλλά καλύτερα "μια εικόνα χίλιες λέξεις"... και χίλιοι ήχοι!

DAVID LYNCH - τενόρο,σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ - τενόρο,σοπράνο σαξόφωνο
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΤΟΙΚΟΣ - τρομπέτα, kaval
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ - τρομπόνι
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΦΛΕΣΣΑΣ - keyboards
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΗΛΙΔΗΣ - τύμπανα
ΓΙΩΤΗΣ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ - μπάσο